Селекционерът на националния ни отбор по футбол Георги Дерменджиев заяви,

...
Селекционерът на националния ни отбор по футбол Георги Дерменджиев заяви,
Коментари Харесай

Дерменджиев: За един треньор не е лесно да вика нови играчи през ден

Селекционерът на националния ни тим по футбол Георги Дерменджиев съобщи, че задачата пред " лъвовете " е да завоюват точки и от двата си оставащи мача в Лигата на нациите - утрешното домакинство на Финландия и гостуването на Ирландия идната сряда.

Треньорът обаче се оплака от компликациите, с които се сблъсква при окомплектоването на състава поради травми и позитивни проби за ковид.



" Десет изчезнали индивида въобще не е малко, и то за малко време. Тези, които са тук, ще играят. Финландия е добър тим, който се класира за европейско състезание... Наясно съм със състава. Имаме една подготовка, която стартира след 30 минути. Ако на нея нещо не се случи, съставът ще бъде този, който е в съзнанието ми. ", стартира Дерменджиев на формалната си конференция.
Снимка: Lap.bg
" Винаги излизаме за победа. И аз желая да вземем точки от двата мача, които остават. Финландия е противник, който беше изпаднал в обстановка почти близка до нашата. Те обаче съумяха да възвърнат качеството в играчите. Виждаме, че това е един извънредно добър противник. Отбор, който е малко над средноевропейското равнище. Той победи Франция. "

" Изобщо не е елементарно за един треньор да вика нови играчи през ден. В този кръг от футболисти, които гледаме, също има заболели. Искам от тези, които са тук, да дадат максимума от себе си. Днес имахме диалог с играчите за какво са ни нужни точките до края. Ако останем в тази група, ще играем с положителни тимове, което е доста значимо, с цел да вдигаш качеството си. Когато играеш с по-слаби тимове, не е добре за тези, които подрастват. "

Снимка: Lap.bg

България и Финландия към този момент се сблъскаха в Лигата на нациите. Преди към месец " трикольорите " отстъпиха с 0:2 в Хелзинки.

" Вече играхме с тях. Загубихме този мач, само че не мисля, че заслужавахме. Това, което показахме против Финландия, е мотив за мен да имам вяра, че няма да допуснем гол. Трябва да имаме обеца на ухото и да внимаваме в края на мача. Лично аз в никакъв случай няма да не помни този бараж с Унгария. Мислите ли, че този късмет, който имахме, ще се повтори? ", сподели Дерменджиев, след което отговори на въпрос на bTV по кое време ще стигнем тима на Северна Македония, класирал се за европейското състезание следващата година.

" И аз бих попитал по кое време ще стигнем Северна Македония, само че бих попитал дали знаете къде играят футболистите им? ", разяснява треньорът.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР