Селекционерът на младежкия национален отбор до 21 години Антони Здравков

...
Селекционерът на младежкия национален отбор до 21 години Антони Здравков
Коментари Харесай

Здравков: Нямаме поставена цел за второто място, стремим се да създадем добър отбор

Селекционерът на младежкия народен тим до 21 години Антони Здравков съобщи, че няма сложена пред него цел за класиране на второто място в квалификационната група за Европейското състезание. Специалистът съобщи, че единственото, към което се стремят той и момчетата му е построяването на боеспособен и мощен отбор.

„ Кадрови проблеми, травми – към този момент се обрисува единствено една, на Ангел Лясков. Лекарят ще го прегледа и ще стане ясно дали ще може да вземе присъединяване. Другата е на Мартин Костадинов, който през вчерашния ден след травма за първи път взе присъединяване. Надявам се да е в положително положение. И защото съответстваха доста мачове на 19-годишните и наши мачове, и на мъжете, отсъствието на Петко Христов, Андреа и Калоян и така нататък Но мисля, че като положение на групата, това е най-хубавото “, стартира Здравков.

Тони Здравков разгласи състава за квалификацията със Словения

„ Това, което видяхме в последните мачове, най-много против Черна гора - да създадем положения и да ги вкараме. В предходните мачове създавахме положения, само че не успявахме да вкараме гол. Сериозен тим е Словения. Футболисти, играещи във вътрешния шампионат и на открито. Резултатите им не са неприятни. Загубиха единствено от Франция. Борбата за второто място ще е доста комплицирана “, показа експертът.

„ Пред мен не е сложена цел на второто място, нито аз съм сложил цел пред играчите. Ние вътрешно си поставихме цел да направил мощен тим, играчите да натрупат опит, да демонстрират положителни игри, да печелят точки, където могат и да влязат в мъжкия отбор малко по малко. Това е задачата. Колкото по-напред в класирането, толкоз по-добре “, добави Здравков.

„ И в други футболисти отсъстваха в първите ни мачове, вие сте осведомени. В случая Киро ще бъде с мъжкия народен. Имаме спогодба с Хубчев, след Босна и Херцеговина може да го пусне при нас “.

„ Хубаво, е че една част от тези млади момчета играят и това е добре. Другата се двоумят сред титуляри и запаси. Това е обикновено, изключително след премахването на правилото от година и половина (правилото за присъединяване на футболист до 21 години). Всички се стараят да демонстрират максимума, когато получат късмет “.

„ Днешното потомство мъчно се въздейства и от позитивните, и от отрицателните резултати. Мисленето им е такова, методът им на живот и подобен, ден-два мислят и по-късно отиват в клубовете и мислят за персоналното си показване в клубния отбор. Никога не им е влияло позитивно или негативно “, сподели за край Антони Здравков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР