Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов

...
Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов
Коментари Харесай

Константинов: Пазете момчетата!

Селекционерът на мъжкия ни народен тим по волейбол Пламен Константинов приказва дълго пред медиите при прибирането от Аржентина. Там бяха последните мачове на отбора от Световната лига. За страдание не успяхме да се класираме за финалите, откакто загубихме от домакина Аржентина в последния мач.

“Не можахме да се настроим добре за дуела с Аржентина и не го изиграхме добре. Сякаш не дадохме всичко от себе си и чакахме аржентинците сами да изгубят. Аз обаче знаех, че пред лична аудитория те ще са пределно мотивирани”, призна селекционерът.

“Нормално е да има рецензии при загуба. Трябва обаче да си пазим момчетата, които играят за националния тим. Да не прекаляваме с негативизма. Тези момчета идват и играят за националния тим. Държат отбора измежду топ тимовете на света. Дали са четвърти, осми или десети, сме в групата на най-хубавите. Трябва да си ги пазим и поддържаме. Има момчета, на които рецензиите им се отразяват и не играят с нужното предпочитание. Изключвам треньорите - нас дано ни подлагат на критика. Но съхранявайте малко повече момчетата. Вие знаете по-добре от мен – нещо отрицателно продава по-добре от позитивното. Когато се отива в тази посока някои губят предпочитание да играят и им тежи. Ако усещат по-голяма поддръжка...”, добави още Пламен Константинов.

На въпрос, че самите волейболни хора не се пазят между тях, Константинов отговори: „ В никакъв случай не сме отписали класирането за финалите на Световната лига, само че умората беше голяма. Не е хубаво да анализираш без да си вътре в нещата. Искахме да се класираме, макар че знаехме, че това ще ни усложни програмата. Няма никаква тактика за това да не се класираме за финалите. Защо избрах по-различен състав за втория мач с Бразилия?! Искахме да забележим и други момчета. Ако вие мислите, че може 9 мача да се изиграят с шест души или с шест души и половина?! Няма по какъв начин, имахме и физически проблеми. Преди мача със Сърбия някои не можеха да скачат. Те не бяха скачали на тренировката преди този момент. По някой път стеченията на събитията не са такива, каквито наподобяват от разстояние. Ако би трябвало да предпочитам, 10 пъти ще избера да се хвърлим против Аржентина, а не против Бразилия. Ако някой счита, че Бразилия е по-слаб от Аржентина, извинявайте...”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР