Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов

...
Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Трябва да си пазим момчетата, част от тях не издържат на критиките

Селекционерът на мъжкия ни народен тим по волейбол Пламен Константинов разяснява аргументите, довели до загубата от Аржентина, която попречи на отбора да се класира за финалите на Световната лига. Съставът се прибра късно довечера с полет през Франкфурт и макар умората, Константинов отговори на всички журналистически въпроси.

“Не можахме да се настроим добре за дуела с Аржентина и не го изиграхме добре. Сякаш не дадохме всичко от себе си и чакахме аржентинците сами да изгубят. Аз обаче знаех, че пред лична аудитория те ще са пределно мотивирани”, призна селекционерът.

“Нормално е да има рецензии при загуба. Трябва обаче да си пазим волейболистите, тъй като точно те ни държат в елита. Има момчета, на които рецензиите им се отразяват и не играят с нужното предпочитание. Изключвам треньорите - нас дано ни подлагат на критика. В никакъв случай не сме отписали класирането за финалите на Световната лига, само че умората беше голяма. Искахме да се класираме, макар че знаехме, че това ще ни усложни програмата”, сподели Константинов.

“Бяхме близо, само че се представихме под равнището си в някои мачове, освен против Аржентина. Това е обвързвано с логика на психиката и липса на задоволително увреност. Очевидни са проблемите в играта ни и сме ги анализирали. Знаем в каква посока да вървим в подготовката за европейското състезание. Имаме запаси в сервиса, процентът ни на първична офанзива при пефектно посрещане е напряко недействителен, част от състезателите нямат привички да съблюдават игровата система, може би им би трябвало време. Не на последно място прибавям и физическото положение на отбора”, изясни някогашният национал.

Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР