Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Николай Желязков цели

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Николай Желязков цели
Коментари Харесай

Николай Желязков: Победите са важни, но целта е да се развиваме като отбор

Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол Николай Желязков цели изцяло развиване на тима си.

Това показа той след успеха на " трикольорите " над Испания с 3:0 гейма в контрола, играна в в зала " Арена Вършец ".

" Победите са значими, само че на този стадий е по-важно, че показахме по-добра игра от първия мач. Успяхме да подобрим много от съставените елементи. В първия ден имахме проблеми при офанзивата на ниска топка в избрани миг, във взаимоотношението с разпределителя, с пайп. Във втората среща бяхме на доста високо равнище, успеваемостта беше доста висока. Търсим да играем на много по-висока скорост офанзиви при положително посрещане. Нещата се получиха много по-добре и не мога да бъда неудовлетворен. Видяхме момчетата в игрова обстановка. Едно е да тренираш избрани неща в тренировката, друго е да видиш по какъв начин се получава по време на мач. Така виждаш до каква степен сме стигнали като сработка във всеки детайл. Това беше прелестна опция - да се забележим. Суперпозитивни контроли за мен. "

Контролните срещи на България са част от подготовката на " лъвовете " преди началото на Лигата на нациите в София, която започва от 21 юни.

" Планирали сме по този начин нещата, че приближавайки се към старта, момчетата да бъдат в много по-добро положение, да са в оптимално положение за мачовете от Лигата на нациите. Нормално е сега да бъдем тежки. Не мога да кажа още, че сме се сработили. Мартин Атанасов тренира на процедура от два дни. Очакваме Алекс Николов да се причисли към тима. Денис Карягин беше малко време с нас и трябваше да се върне в тима на Найден Найденов за европейската подготовка. Сработването е дълъг развой, само че атмосферата считам, че се вижда и с просто око, че е добра. Има предпочитание у всички. Всички се влагат в работата. От тази позиция нещата са добре ", добави треньорът на " лъвовете ".

Попитан за споделеното мнение от Георги Сеганов, че позитивизмът на треньорския щаб прави прелестно усещане, Желязков разяснява: " Моята концепция в самото начало, когато поех тима, беше щабът, хората, с които съм сега, да бъдат положителни хора. Хора, които желаят да работят, желаят да реализират резултат и които знам, че са подготвени да дадат всичко за този тим. Това няма по какъв начин да не се види. "

След лагера във Вършец националите ще заминат за Италия, където ще изиграят две срещи с домакините - настоящи европейски първенци. На 31 май и 1 юни в София ще се проведат две контроли с европейския вицешампион Словения, които ще бъдат последни преди заминаването за Канада за първата седмица от Волейболната лига на нациите.

" Играем с европейския първенец и с европейския вицешампион. Супер. По-хубави контроли от това - здраве му кажи. Ние би трябвало да търсим с играта, която търсим, да понижаваме разликата с тези тимове. Ако преди са ни биели на по 15 точки без волейбол, сега разликата да бъде по-малка. Ако успеем някъде да спечелим, да вземем гейм - ще бъде доста добре. Но ние би трябвало да търсим напълно централизация върху нашата игра, без значение от съперника. Да подобряваме играта си. Знаем, че хората гледат резултата - бихме ли, паднахме ли. На нашите географски ширини това има значение. Но с млад тим като този вниманието и задачата сега би трябвало да е ориентирано там - ние да се развиваме като тим. Има ли го това, резултатите рано или късно ще дойдат ", добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР