Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по волейбол за

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по волейбол за
Коментари Харесай

Пламен Константинов пред Sportal.bg: Всичко е възможно в борбата за медалите

Селекционерът на мъжкия народен тим на България по волейбол за мъже Пламен Константинов гостува особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

Вече 7-и сезон Пламен Константинов е отпред и на съветския клуб Локомотив (Новосибирск) и за този интервал го изведе до всички оценки в Суперлигата на Русия.

През 2020 година българският експерт изведа “железничарите ” до историческа първа купа, а през последния сезон Локомотив стана вицешампион на Русия, откакто загуби трагично финала от Динамо (Москва), с Цветан Соколов, с 2:3.
 Пламен Константинов за Локо (Новосибирск) пред Block Out: Тази година се случи нещо “феноменално ”, имаме 7 оперирани състезатели Пламен Константинов за Локо (Новосибирск) пред Block Out: Тази година се случи нещо “феноменално ”, имаме 7 оперирани състезатели
В началото на този сезон Пламен Константинов нямаше опция да употребява доста от своите съществени волейболисти, поради разнообразни контузи, само че все пак към този момент отборът набира скорост и се изкачи до 4-ото място във краткотрайното класиране.

“Всичко е допустимо в битката за медалите, само че в случай че гледаме реалистично тези 3 тима на Зенит (Санкт Петербург), Динамо (Москва) и Зенит (Казан) като класа на състезателите ни превъзхождат. На нас ни липсва опит, класни състезатели, които са играли такива мачове. Да разчитаме на това, че със състезатели, за които това е цялостен дебют в Суперлигата, и внезапно ще успеем да победим някои от огромните срещу логиката е подозрително. Винаги има някакъв късмет, само че в плейофни серии... да, може да се получи изненада в един мач, само че по-трудно в серия от мачове млади състезатели да победят толкоз опитни тимове ”, съобщи Пламен Константинов особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

“Но, в случай че успеем да притеглим класен чужденец, което до този миг не ни се отдава, и някои от по-опитните се възвърне и се върне за плейофната фаза, тогава възможностите ни се усилват. Но мисля, че би трябвало да работим с това, което имаме. Даже и с диалози с клубното управление съм споделил, че когато не можеш да направиш нещо положително като решение, направи нещо вярно. Така че, мисля, че вършим тъкмо това - не привличаме състезатели от чужбина, които няма да създадат разликата, единствено и единствено да имаме чужденец, а даваме късмет на състезатели от школата да се проявят и да покажат на какво са способни. Това е вярното съгласно мен в една такава обстановка. Трудно е един тим, който губи при започване на сезона 7 състезатели, от които 4 са титуляри, да разчита, че се случи някакво знамение през сезона. Но отново споделям, в случай че всичко беше ясно в спорта, нямаше да е забавно ”, добави Пламен Константинов пред Sportal.bg. 

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР