Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Сеферинов определи

...
Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Сеферинов определи
Коментари Харесай

Сеферинов: Евроволей 2017 е тест между мъжкия и женския национален отбор

Селекционерът на женския народен тим по волейбол Иван Сеферинов дефинира идното европейско състезание като опция за дамите да излязат от сянката на мъжкия отбор. Той съобщи, че задачата пред възпитаничките му е да запишат по-предно класиране от възпитаниците на Пламен Константинов.

" Европейското състезание е тест сред мъжкия и женския народен тим. Който се показа по-добре, той би трябвало да бъде водещият тим. Целите са да се класираме в шестицата и да сме едно място пред мъжете. Надявам се те да създадат положително класиране, с цел да можем и ние да сме по-напред ", сподели Серафимов на конференция.

Европейското състезание за дами ще се организира от 22 септември до 1 октомври в Азербайджан и Грузия. Тимът, воден от Сеферинов, е в група с Русия, Турция и Украйна.

Meжду 24 август до 3 септември в Полша пък ще се организира европейското състезание за мъже. Българските волейболисти попаднаха в една група с Русия, Словения и Испания.

В момента женският тим води подготовка за международната подготовка в Ротердам, която ще се организира от 22 до 27 август. Българките ще премерят сили с Холандия, Чехия, Словения, Белгия и Гърция, като първите два тима от групата ще се класират за шампионата на планетата през 2018 година в Япония.

Сеферинов има вяра, че националките ще преодолеят без проблеми квалификационния шампионат. Той дефинира Чехия като най-сериозният съперник на България.

" Задача номер едно пред нас е да преодолеем Чехия. Отборът ни ще бъде по-силен. Всички състезателки имат предпочитание да се показват по най-хубавия метод и сме уверени, че ще се класираме ", съобщи селекционерът.

Националките имаха късмет да се класират непосредствено за международното състезание при домашния квалификационен шампионат в София, само че го пропуснаха. Тогава те записаха победи против Румъния, Швейцария, Черна гора и Косово, само че изгубиха трагично от Турция в пряк конфликт за първото място, което само даваше квота за Япония.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР