Селекционерът на женския национален отбор по борба Петър Касабов говори

...
Селекционерът на женския национален отбор по борба Петър Касабов говори
Коментари Харесай

Петър Касабов: Това е огромна победа на духа и всичко, което сме ние!

Селекционерът на женския народен тим по битка Петър Касабов приказва пред bTV след достижението на Тайбе Юсеин на олимпийските игри. В Токио международната и двукратна европейска шампионка завоюва бронз в кат. до 62 кг. Българката не остави късмет на представителката на Руския олимпийски комитет Любов Овчарова, побеждавайки я с механически туш за единствено 56 секунди на тепиха.

" Това е една огромна победа поради контузията, която ни измъчваше, и сложното възобновяване, което беше даже до последните дни. Огромна победа на духа и на всичко, което сме ние като цяло, като тим. Не единствено аз и тя, а всички - едно огромно семейство. Подкрепяме се и постоянно сме дружно. ", разяснява гордият Касабов.

Юсеин се подложи на интервенция предходната есен, откакто скъса кръстни връзки на коляното. Тежката контузия я извади от битката за дълго време, само че, за благополучие, не попречи на олимпийската ѝ фантазия.

Снимка: Lap.bg

Спечеленият през днешния ден орден продължи една българска олимпийска традиция в битката. От Игрите в Хелзинки през 1952 година насам страната ни постоянно печели най-малко по едно отличие на най-важния състезателен конгрес. Преди 5 години в Рио де Жанейро Елица Янкова завоюва бронзов орден в категория до 48 кг. Тогава Юсеин загуби първата си среща.

С вяра за отличие в битката в Токио обаче към този момент се простиха Мими Христова (кат. до 68 кг), Айк Мнацаканян (кат. до 77 кг.) и Кирил Милов (кат. до 97 кг).

Медалът на Юсеин е третият за България в японската столица след среброто на Антоанета Костадинова на 10 м револвер в спортната пукотевица и най-малко сребърното отличие на Стойка Кръстева в кат. до 51 кг на бокса.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР