Селекционерът на Италия Роберто Манчини смята, че липсата на финансови

...
Селекционерът на Италия Роберто Манчини смята, че липсата на финансови
Коментари Харесай

Манчини: Дано Италия върне нивото от 80-те години

Селекционерът на Италия Роберто Манчини счита, че неналичието на финансови запаси придържа Серия А под огромните състезание и изрази вярата си парите във футбола от Апенините да се усилват. Наставникът на „ скуадра адзура”, който изведе Италия до Евро 2020 след 10 победи в квалификациите се радва на огромна поддръжка от почитателите в страната.

Все отново той призна, че Серия А би трябвало да върне блясъка си отпреди 30-40 години, когато шампионата е било мощно, защото в този момент надалеч не е по този начин. „ Първенството ни би трябвало да върне равнището от 80-те и 90-те години, когато беше най-хубавото в света”, сподели Манчини пред Esquire.

„ Днес разликата сред италианския и задграничния футбол е огромна, защото има сериозна липса на финансови запаси в клубовете”.

Бившият управител на Манчестър Сити е изцяло наясно с това, откакто спомогна точно на „ гражданите” да се утвърдят като сериозен клуб след милионите английски лири полетели към „ Етихад”. Манчини бе първият треньор, донесъл купа на Сити от 44 години насам, а също по този начин игра сполучливо с тима и в Шампионската лига.

„ Надявам се в бъдеще време в Италия да се трансформират дейностите от шефовете, само че няма да е скоро. Трябва да се намерят вложители, с цел да надграждаме”, установи Манчини.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР