Селекционерът на германския национален отбор по футбол Ханзи Флик няма

...
Селекционерът на германския национален отбор по футбол Ханзи Флик няма
Коментари Харесай

Ханзи Флик: Каква оставка? Искам да водя Германия на Евро 2024!

Селекционерът на немския народен тим по футбол Ханзи Флик няма желание да подава оставка и желае да продължи работата си, макар отпадането на отбора още в груповата фаза на Световното състезание в Катар.

Германците победиха с 4:2 Коста Рика в последната си среща, само че този триумф и събраните 4 точки се оказаха незадоволителни за продължение в елиминациите. Така Бундестимът завършва още преди осминафиналите на второ следващо Световно състезание, а на Евро 2020 отпадна от Англия на същия стадий.
 Германия победи Коста Рика в мач от група
Пълен провал за Германия! " Бундестимът " съкруши Коста Рика, само че не съумя да прескочи груповата фаза

Вижте детайлности

Четирикратните международни първенци не са привикнали на такива резултати, поради славното им минало, само че за някогашния полузащитник на Байерн (Мюнхен) това очевидно не е проблем.

" От моя позиция, да - любувах се на Световното състезание. Имаме добър тим, изпод идват още положителни играчи. Но не всичко зависи от мене ", съобщи Флик пред телевизия ARD.

Той сподели, че желае да води страната на идващото Европейско състезание през 2024-а година, на което Германия е хазаин. А и тогава изтича договорът му като народен треньор.

Но по-късно 57-годишният Флик добави: " Да, разочарованието ми е голямо! Първо би трябвало да го преодолеем ".

След това на конференцията пред медиите той добави, че би трябвало да се одобряват обстоятелствата от отпадането от Световното състезание " доста, доста бързо ".

" Винаги съм бил доста сериозен. Така че това ще бъде в този момент част от моя разбор ", съобщи експертът и добави, че разочарованието в съблекалнята при тима е " голямо ".

" Не ме интересуват другите сформира, генерално. Интересува ме моят тим. Но преди всичко желая да кажа, че непрекъснатите и необясними самостоятелни неточности ме докарват до яд. Представянето ни през първото полувреме ме разстрои доста и аз го споделих на тима на полувремето в съблекалнята. Това беше показване, което е напряко неуважително към всички, които сме в тима и към тима ".

Но съгласно него има и различен миг и това е неналичието на задоволително време за напасване на футболистите и за разбиране на неговите тактически инструкции и хрумвания.

" Срещу Испания работихме доста добре, имахме компактна отбрана, само че също по този начин би трябвало да имате автоматизма, би трябвало да упражнявате разнообразни дейности и нямахме доста време - само че отпадането ни не се свежда до това ", изясни той.

Някои немски публицисти го попитаха дали не би трябвало да се почерпи от британския и немския опит, които безусловно преустроиха системите си за основаване на гении. Флик не искаше да влиза в методически полемики, само че единствено сподели:

" Вярвам, че за бъдещето на немския футбол би трябвало да вършим нещата по друг метод, преди всичко с тренировките. От години приказваме за нови вратари, нови крила. Това, което постоянно е било добре в немския футбол, беше, че успяхме да се пазиме добре и в този момент ".
 Япония - Испания 2:1 в мач от група Е на Мондиал 2022
Япония с ново футболно знамение! " Самураите " и засрамена Испания не престават към осминафиналите

" Самураите " ще имат за противник Хърватия, а " Ла Фурия " - Мароко
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР