Селекционерът на Гана Ото Адо обвини съдията за поражението на

...
Селекционерът на Гана Ото Адо обвини съдията за поражението на
Коментари Харесай

Ото Адо обвини съдията за загубата от Португалия

Селекционерът на Гана Ото Адо упрекна съдията за провалянето на тима му от Португалия при започване на Световното състезание. Португалия съумя да завоюва мача с 3:2, само че резултатът беше открит от съгласно мнението на Ото Адо " противоречива дузпа ", дадена на фаулирания в наказателното поле Кристиано Роналдо. Ганайците отстъпиха, само че станаха първите африканци на този Мондиал, които бележат голове.

Петкратният притежател на премията " Златната топка ", която се дава от списание " Франс Футбол " на най-хубавия футболист в света в края на годината, осъществя от 11-те метра, с цел да изпрати Португалия по пътя към успеха.

И Адо, който счита, че тимът му се е показал добре до това решение на съдията, има вяра какъв брой неверно е било това решение.

" Това в действителност беше неверно решение. Играхме с топката. Не знам за какво ВАР не се намеси. За мен няма пояснение. Съдията не беше измежду нашите фенове, очевидно.

Попитан дали фаулът е даден, тъй като е бил Роналдо, Адо отговори: " Мисля, че би трябвало да попитате съдията. Нямам доказателство за това. Играхме с топката и по-късно имаше контакт. Ако погледнете повторението, играхме с топката, в действителност беше фаул против нас. Нямам пояснение за какво от ВАР (система от видео-арбитри, които преглеждат противоречивите обстановки на терена на монитор) не реагираха ".

Ганайският треньор беше запитан какво е довело до провалянето на тима и се пошегува: " Съдията ". След това 47-годишният някогашен състезател на немските Хамбургер ШФ и Борусия (Дортмунд) описа пред публицистите след мача, че се е опитал да потърси среща със съдията Исмаел Елфат за пояснение на решението.

" Опитах се и попитах някои хора от ФИФА дали мога да приказвам със съдията по спокоен и спокоен метод. Казаха, че е на среща и не е допустимо. Мисля, че имат разбор на мача и нещо като полемика с инструктор. Със сигурност бихте могли да имате няколко минути за треньора, им споделих най-после ", изяснява ганайският експерт.

Попитан какво мисли за Роналдо, той отговори: " Когато някой вкара гол, то заслужава поздравления. Но това в действителност беше подарък. А след тази дузпа играта стана малко дива. Преди първия гол ние не отстъпвахме в нищо ".

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР