Селекционерът на държавния тим по футбол Ясен Петров е изправен

...
Селекционерът на държавния тим по футбол Ясен Петров е изправен
Коментари Харесай

Ясен Петров пред Efirbet: Този национален тим има бъдеще и заслужава подкрепа


Селекционерът на държавния отбор по футбол Ясен Петров е изправен пред съществено предизвикателство – да успее да надделе над тим, който взе участие на последното европейско състезание, с цел да приключи България първа в групата си в Лига на нациите.

В извънредно изявление за Ясен Петров приказва за сегашното на националния, за това какъв тим се стреми да гради и при какви условия млади играчи ще попадат в отбора и отсега нататък.

- Г-н Петров, какви цели си поставяте с националния тим през тази година?

- Да се класираме преди всичко в групата ни от шампионата Лига на нациите.

- За него ще спорим със Северна Македония. Ще успеем ли да им се противопоставим?

- Ако не си слагаме такава цел и в случай че не имаме вяра, че може да я реализираме, няма да успеем. Трябва да го свършим това нещо.

- Към какви правила се придържате, когато изпращате покана на даден футболист за националния?

- Най-важно е да играе постоянно, да е в игрова форма. Знаете, че главната ни цел е да подмладяваме състава и ще продължим да го вършим. Вече споделих, че желаеме да станем първи в групата в Лига на нациите и това е в допълнение нещо, с което се съобразяваме, когато каним в състава избрани играчи.

- Какво е главното, което изисквате от всеки футболист в държавния отбор?

- Да се впише в колектива и да се раздава.

- Досега давахте късмет на много играчи, да чакаме ли текучеството да понижава и да разчитате на една съществена група от футболисти?

- Точно това очаквайте. Досега давахме късмет на доста футболисти по отношение на това да подмладим отбора и да вкараме млади реализатори, като го правехме деликатно и последователно. Сега към този момент разполагаме с една група, към която може да се причисли всеки, който демонстрира с изявите си, че го заслужава. Но значимото е, че разполагаме с съществена група, което е радващо.

- Ще има ли изненади в състава за първите две контроли за 2022-ра против Хърватия и Катар в края на март?

- Може и да има, само че няма да са доста. Ще бъдат една или две. Предстоят забавни мачове в шампионата и в тях може да излезе нещо забавно.

- Доволен ли сте от моментното положение на българите, които играят зад граница и влизат във Вашите проекти?

- Да. Следя изявите им и поддържаме непрекъснато контакт. Притеснително е единствено това, което става с Петко Христов в Специя. Той взе участие в едно от петте най-силни шампионати, само че сега минава през сложен интервал. В началото играеше постоянно, само че напоследък не е на терена. Когато обаче играе, той постоянно е показвал високо равнище, тъй че мога да направя конструктивен компромис, когато не играе непрекъснато в тима си.

- Колко мача в елита ще гледате през пролетта с Вашия екип?

- Всяка седмица ще бъдем на стадионите.

- От кои тимове са идващите гении, които ще поканите?

- За всеки един е отворена вратата на националния, стига да демонстрира с играта си, че заслужава доверието ми и да играе постоянно в клуба си.

- Бихте ли взели в държавния отбор натурализирани чужденци?

- Не. Този въпрос не предстои на разискване.

- Получавате ли позвънявания от мениджъри?

- Те нямат късмет с мен и даже не си коства да го разясня. Говоря с доста хора, само че няма по какъв начин да ми повлияят при взимане на професионални решения.

- Най-добрият комплимент, който сте получили за работата си в държавния отбор?

- В България не обичаме да вършим такива. Каквото и да направиш, минава тъкмо за 2-3 дни.

- Оптимист ли сте, че под Ваше управление „ лъвовете “ могат да имат едно по-добро бъдеще?

- Ако не бях, нямаше да се захвана с тази работа. За мен това е идея и неповторимо предизвикателство. Влагам цялата си сила и пристрастеност от първия ден и ще продължа да го върша.

- Когато един ден си тръгнете от националния, какъв тим желаете да оставите?

- Аз съм сигурен, че ще оставя тим с бъдеще, един добър тим. В момента ние го вършим този тим и нека успеем да го доизградим.

- Какво бихте споделили на футболните почитатели?

- Нека да имат вяра и да поддържат националния отбор. Видяхте какъв брой добре се показа той в мачовете със мощни противници, измежду които бяха международният и европейският първенец. Абсолютно съм уверен, че този тим има бъдеще и по тази причина би трябвало да бъде подкрепян. Нека да поддържаме българското и аз съм уверен, че който обича България, ще го прави.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР