Селекционерът на българския национален тим по волейбол за мъже Силвано

...
Селекционерът на българския национален тим по волейбол за мъже Силвано
Коментари Харесай

Силвано Пранди: В отбора няма хора, които просто пътуват с нас

Селекционерът на българския народен отбор по волейбол за мъже Силвано Пранди съобщи, че не се тормози от наличието на голям брой млади момчета в състава, в който ще излезем за първите си срещи от волейболната Лига на нациите. Преди заминаването на „ трикольорите” за Аржентина италианския експерт съобщи, че всеки в отбора има своята роля и не взел хора, които просто да пътуват с отбора.

В първия турнирен уикенд (31 май – 2 юни), който ще се организира в град Мендоса, българите ще имат за противници домакините от Аржентина, Канада и Португалия.

Следващата дестинация за "лъвовете " е Китай, където от 7 до 9 юни ще се изиграе шампионата от втория уикенд в Лигата. В група 5 волейболистите ни ще премерят сили с домакините, Полша и Франция.

„ Като цяло всичко е наред. Всички играчи, които са тук сега, са в положително положение. Тръгваме с леко приповдигнато въодушевление във връзка с това, което следва – пътуването и мачовете. Моята персонална вяра е да се представим по най-хубавия метод в Аржентина, а след това и в Китай”, съобщи Пранди.

„ Това, че имаме няколко млади момчета в състава, е напълно естествено. Трябва да знаете, че те въпреки всичко не са инцидентни играчи, имат към този момент своята роля както в клубните си шампионати, по този начин и в националния тим. Това е изцяло натурален развой – някои играчи да получават отмора, а на тяхно място да влизат младите. Фактически ние нямаме хора, които просто пътуват с нас, без да разчитаме на тях.”

„ Със сигурност моите упования постоянно са били да надвивам, такава е моята треньорска философия. В същото време си давам сметка, че не може постоянно да се побеждава. Моята цел по-скоро в тази ситуация е да играем оптимално добре и да реализираме положителни резултати на открито. Ясно е, че ще срещнем мощни тимове, че ще имаме много компликации по време на мачовете, с които би трябвало да се борим. Това е част от целия развой, няма нищо притеснително.”

„ Това, което мога да кажа сега, е, че главно бих желал нашият тим да играе мощно и да завоюва колкото се може повече мачове. Към момента е мъчно да се вършат каквито и да било прогнози, тъй като не знам сигурно другите тимове с какви играчи ще вземат участие. Знаете, че в съвсем всеки отбор има някакви промени. Това, което знам, е, че всеки идващ мач за нас ще съставлява дребна изненада, с която би трябвало да се оправим посредством съответните механизми”, приключи 71-годишният италианец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР