Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени Лоренцо

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени Лоренцо
Коментари Харесай

Мичели иска от волейболистките 2 победи в София

Селекционерът на българския народен тим по волейбол за дами Лоренцо Мичели се надява неговите избранички да създадат поредна стъпка напред в развиването си като състав по време на шампионата от Лигата на нациите в София.

" Това е голяма страст. По време на мъжкия шампионат се видя, че българските почитатели обичат отбора и застават зад него. Дано да забележим същата поддръжка и в нашите мачове. На последния шампионат показахме високо равнище. Искаме да го задържим, това е задачата ни. Надявам се да се представим още по-добре и да създадем нова крачка в развиването ни като състав ", съобщи Мичели пред медиите.

Целта пред България е да победи отборите на Полша и Доминиканска република.

" В срещите с Бразилия и Италия ще опитаме да откраднем нещо, само че против Полша и Доминиканска република би трябвало да спечелим. Тези тимове имат нашия статут. Силвана Чаушева остава под въпрос, само че се надяваме да играе. Ще решим това съгласно обстановката ", сподели още италианският експерт.

Мичели се върна и към провалянето с 2:3 против Белгия на 19 юни.

" Не успяхме да използваме нашите шансове. Трябва да развием убийствения инстинкт, когато са разиграванията за продобиване на мача или за привършване на гейма. Настройката и експанзията не бяха на нужното равнище в този дуел. Задължително би трябвало да променим това ", приключи Лоренцо Мичели.

Във вторник българките ще играят против Доминиканската република. Срещата е от 20 часа в " Арена Армеец ".

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР