Селекционерът на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков обясни

...
Селекционерът на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков обясни
Коментари Харесай

Балъков: Не съм аз проблемът, просто нямаме класа

Селекционерът на българския народен тим по футбол Красимир Балъков изясни историческото проваляне с 0:6 от Англия в евроквалификациите с неналичието на задоволително класа, посредством която да се противопоставим на подобен мощен противник. Наставникът разяснява и виковете „ Оставка! Оставка”, които се чуха в края на мача, като съобщи, че не се смята за казуса в представителния отбор.

„ Нямаме класа. Просто и обикновено – нямаме класа. Разбирам всички хора, които са си купили билети и желаят нещо по-различно, само че против този тим на Англия, с тази динамичност и с тези футболисти, които костват милиони… Можехме да изглеждаме по-добре, факт. През първото полувреме с плануваната скица на игра изглеждахме неприятно. През второто опитахме да променим нещо и получихме два. Емоциите на публиката са изцяло естествени и аз ги разбирам”, съобщи Балъков.

„ Невинаги ми се получават концепциите. Ако разсъждаваме без страсти, отново споделям – в тази обстановка, при която излязоха трима съществени играчи – Антон Недялков, Васко Божиков и Страхил Попов – желая да видя различен треньор, който да се показа по-положително. Срещу този тим на Англия – двоумя се. Резултатът 6:0 боли. И мен ме боли, и момчетата ги боли, само че това е действителността.”

„ Недялков от доста от дълго време има проблеми и играе макар тях. Сега се стигна на стадий, в който не може да се показа на 100 %. Няма смисъл да го рискуваме в подобен мач.”

„ От моя страна не можем да разрушим нищо, тъй като доста, доста тъкмо съм анализирал всичко. Каквото и да се направи, бихме могли да променим нещо, само че надали можем да се опънем на Англия. Ние би трябвало да мислим за другите благоприятни условия, които ще зародят през март месец.”

„ Това е доста деликатна тематика. Аз безусловно нищо не съм чул, само че те очевидно чуват и събощават на делегата. Мачът го прекъснаха два пъти. Не знам, не мога да кажа нищо. Ако питат за расизъм, едва ли има човек, който ще каже, че това е добре. Никой не желае да има расизъм, само че тълкуването и методът, по който се вземат решение нещата във футбола, не е верен.”

„ Ако съм аз казусът и хората желаят да си отида, ще съм първият, който ще си подаде оставката. Като рационален човек мисля, че не това е казусът. Нито пък Боби Михайлов е казусът на БФС. Трябва да имаме самообладание. Опитваме да се изградим нещо, което изисква дълго време. Зависим и от клубовете, с цел да може след 4,5, 7 години да имаме други футболисти като качество. Аз съм врял и кипял във футбола – когато е най-тежко и мъчно, съм най-спокоен. Ако остана селекционер на националния тим, ще си правя работата както до момента и ще работя по този проект. Не считам, че аз съм повода националният тим да изиграе подобен по-негативен мач против тима на Англия”, приключи Балъков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР