Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски смята,

...
Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски смята,
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Стоим като равни с всички отбори в Европа

Селекционерът на българския народен тим по баскетбол Росен Барчовски счита, че възпитаниците му не би трябвало да се срамят от играта си, макар поредните провали от Литва и Босна и Херцеговина.

В днешния следобяд националите кацнаха на летище " София ".

" Преживяваме го тежко. Още в Чехия можехме да сме се класирали, в Самоков също. Много борба и доста темперамент във всички мачове. Малко шанс не ни доближи, може би не сме създали нещо вярно. След успеха на Чехия в Литва нещата станаха сложни. Не можем да се срамим, стоим като равни с всички тимове в Европа ", показа той.

Наставникът разкри, че контузията на Йордан Минчев наподобява сериозна, само че предстоят прегледи.

" При Данчо Минчев нещата не са приятни. Лошо му се огъна крайници. Отиват да го снимат. Александър Везенков и Станимир Маринов се нуждаят от отмора. Те ще се оправят, въпрос на време е, само че се нуждаеха от отмора ", добави той.

Треньорът описа за обстановката, разгневила го след края на дуела против босненците. Непозната за него персона извикала контузения Минчев за допинг надзор секунди след загубата.

" Мачът беше трагичен, ние влизаме контузени, изтощени и нервни. Някакъв българин ни сподели, че Минчев би трябвало да върви на допинг надзор, а аз го изгоних от съблекалнята. Доколкото разбрах е изпратен от ФИБА. Просто не би трябвало да влиза в съблекалнята секунди след мача. Сега към този момент ще знае. Ще схвана дали е рутинна инспекция на ФИБА. Ако е от България, ще ми е доста неприятно, само че не мисля, че е някой от България. Това не ме тормози ", добави той.

Специалистът разкри, че има съглашение сред Дий Бост и Александър Везенков, да вземат присъединяване в

" Имаме сделка с Везенков да взе участие в подготовката и на самото европейско състезание. Същото е и с Дий Бост. Подготовката би трябвало да стартира на 1 август и би трябвало да се явят всички. Края на август почваме квалификации за европейско състезание ", разясни той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Фейсбук: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР