Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски говори

...
Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски говори
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Мечтая си да излезем от групите на Европейското

Селекционерът на българския народен тим по баскетбол Росен Барчовски приказва особено за Българска национална телевизия по-малко от месец преди началото на Европейското състезание.

" Лъвовете " попаднаха в група А с един от домакините Грузия, както и още съставите на Испания, Турция, Белгия и Черна гора, който размени Русия, откакто отборът на " Сборная " беше изваден от конкуренцията.

Барчовски разкри, че мечтае за това България да преодолее груповата фаза и да се класира за елиминационната фаза, която ще се организира в Берлин.

" Искам да стоим равностойно. Не желая да имаме мачове, в които ни вършат доста огромна разлика. Разбира се, това е допустимо да се случи и на най-хубавите. Мечтая си да излезем от групите, само че за това ще са нужни най-малко две победи или даже три. Много желая да отидем до Берлин и да изиграем най-малко един мач там. Това ми е фантазия ", съобщи българският селекционер.

Наставникът, който класира " лъвовете " на първо европейско след 11-годишна пауза разяснява още и термина " крив баскетбол ", който той постоянно употребява за играта на своя отбор.

" Ние играем доста ексцентрично. Действаме доста нападателно и с една особена отбрана. Играе на ръба на риска и с доста пукотевица от тройката. Това не е доста комфортно на другите тимове ", разкри Барчовски.

Накрая българският селекционер показа и дали Евробаскет 2022 ще бъде последната изява с националната фланелка за натурализирания американец Дий Бост.

" На 99%, за жалост, ще е по този начин. Човекът даде доста от себе си. Той имаше петгодишен контракт, а то станаха близо осем. Всеки път той играе на мускули и към този момент това стана прекомерно ", приключи Росен Барчовски.

Цялото изявление с Росен Барчовски очаквайте в неделя от 12.30 часа в предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия 1.

Автор: Радостин Любомиров

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР