Селекционерът на България Ясен Петров беше гост в предаването „Домът

...
Селекционерът на България Ясен Петров беше гост в предаването „Домът
Коментари Харесай

Ясен Петров: Всеки един наш ход беше логичен

Селекционерът на България Ясен Петров беше посетител в предаването „ Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Наставникът на „ лъвовете” проучва миналите три международни квалификации и призна, че е останал повече от удовлетворен от колектива, който се е основал в съблекалнята на „ трикольорите”.

"Емоциите са мощни и не са отминали. Днес още веднъж бяхме на футболна среща – ЦСКА против Лудогорец. Намръзнахме се добре. Мисля, че стана оспорван и добър дуел, макар тежкия терен. Тепърва има още доста да обикаляме. Работата пред нас няма да свърши”, стартира селекционерът.

„ В рамките на шегата, да, четирима треньори бяхме и гледахме един българин, само че за наша наслада Турицов е момче, в което има бъдеще. Влязоха и Йомов, и Десподов, тъй че сме радостни, че те бяха едни от водещите по време на мача. Не желая да разясня дуела заради обстоятелството, че не желая да вземам страна. Стана забавен мач. И двата тима имаха шансове, двуостър мач, в който при 1:0 ЦСКА можеше да приключи мача, само че класата на Лудогорец ги върна. Ще го гледаме и в Разград”, разяснява Петров.

„ Ние не сме запалили искрата още. Някаква дребна светлинка. В последния дуел с вкарването на повече млади момчета. Любо се е потвърдил и ще свърши работа в ЦСКА”.

„ Убеден съм, че Любо си е сложил високи цели и ще ги гони до дъно. На нас ни липсва някой да подгони Лудогорец, тъй като те са хегемон. На тях също им липсва конкуренцията. Дано да се появи, тъй като ще е добра за всички тимове. За ЦСКА и нашите грандове – няма какво да разясняваме. Много мачове има до края. Естествено, че с Любо Пенев ще е по-различно. ЦСКА заложи на българин, който е един от най-доказаните.

„ Не съм си умрял още. Ние направихме разбор и нямаме ход, който да няма логичност. Минахме през 12 минути, които няма да ги не помни. Оттам-нататък всичко, което предприехме, имаше логичност. Изкарахме си поучения. Трябва да продължим напред и да развиваме този тим. Най-важното е, колкото и някой да си мислят, че колективът е ето по този начин, то той е доста скъп. Имахме три дни да съберем тима и след това влязохме в шест дни да ръководим тима. Използвахме максимума в нашия тим, а единствено Иван Караджов не взе присъединяване, само че той взе, че от самото начало вдигаше духа на колектива. Най-хубавото нещо е, че дните, в които бяхме дружно, атмосферата беше прелестна. Явно би трябвало да мине през този път. 10 дебютанта, множеството от тях младежи. Важно е всеки да се раздава до самия край. Ние нямаме характерности, които да са във водещи тимове в Европа и е необходим този колектив. Трябва да създадем сплав от опитни и млади момчета. Както през днешния ден, Иван Турицов, дай Боже играе постоянно. Всеки, който желае да се развива, вратата за националния е отворена”, продължи Ясен Петров.

„ В началото с Швейцария си помислих, че има още 78 минути. Всичко е математика. Това беше кошмарно начало, само че съумяхме да се оправим с тази обстановка. Пожелахме си в дребното дни да имаме шанс. Ние имахме, че оттам-нататък мачът не се разви по по-драматичен метод. Наясно сме с действителността. Швейцария и Италия са два доста мощни тима. Първите се схващат без да се гледат. Италия пристигна с 37 индивида общо. Не разясня там съдийските решения, защото всеки може да ги интерпретира по друг метод. Не стояхме зле на терена. В трите дуела играхме с трима централни бранителя, в три разнообразни схеми. Всеки мисли, че надали не в Белфаст би трябвало да отидем и да победим, само че Северна Ирландия са повече от 20 места пред нас в класирането. 2016-а отпаднаха на Европейското. Отбор, който дълги години се гради. Колкото и да звучи необичайно, би трябвало ни време. То ни притиска. Имаме опция да изиграем контролни срещи да дадем опция на нови лица. Максимално добър метод е нужно да използваме контролите и времето, което сме дружно, тъй като в България нямаш време да тренираш и би трябвало бързо да стиковаме един боеспособен отбор. Аз съм споделил, че желая да играем със мощни съперници. Така се гради добър тим. Ние не се страхуваме”.

„ Да, с Швейцария началото беше торнадо. На почивката говорихме доста умерено. Нямаше драми. Казахме си, че би трябвало да си спомним това, което сме говорили в последните три дни. В последна сметка ние не би трябвало да се излагаме през второто полувреме и да поставим повече старания. Разбрахме се с момчетата. Много хора си мислят, че Швейцария са спрели. Аз бях на линията, а техният треньор ги подканяше за още. Съумяхме да върнем един гол, имахме късмет за втори и щеше да стане забавно, само че от този дуел резултатът е доста мъчителен. Още с тия 12 минути първоначално. След Италия трябваше да пътуваме 3 часа със аероплан. Много интензвина стратегия, която ни прати в дълбокото. Тази точица, колкото и хората да я умаловажават хората, е една дребна искрица. Играхме с разнообразни сформира, изключително в отбрана на вратата. Влязоха млади момчета, които бяха подкрепяни от опитните хора. Това, което се случи зад тила ми, виждах, че съумяхме да създадем група и това ми дава вяра. Не сме спрели да обикаляме и през днешния ден бяхме на пост, който е доста спорен – десния бек, гледахме Турицов. Във водещите тимове знаем, че задачите са разнообразни, взети са доста чужденци. По-малко българи играят, има такива, където играят повече нашенци. Дано играят повече, тъй като единствено с мачове могат да се развият. Взели сме съвсем всички, които играят ", показа вижданията си Ясен Петров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР