Секторът на екологичното, социалното и корпоративното управление (ESG) изживява истински

...
Секторът на екологичното, социалното и корпоративното управление (ESG) изживява истински
Коментари Харесай

Прозрачността на зелените корпоративни рейтинги е под въпрос

Секторът на екологичното, общественото и корпоративното ръководство (ESG) изживява същински взрив на зелени вложения. Изключително огромни суми се влагат в планове, които се водят естествено виновни, а в действителност тяхната екологична стойност е мощно пресилена. Всяка компания в бранша получава капиталов рейтинг, който демонстрира на заинтригувани вложители къде се подрежда компанията, когато става дума за природосъобразност. Правила за построяването на тези оценки обаче липсва, което слага цялата конструкция под въпрос.

Именно заради тази причина Международната организация на комисиите по скъпи бумаги (МОКЦК) разгласява 10 точки, които нейните клиенти да употребяват, с цел да преценяват по-добре дали дадената инвестиция си заслужава. " Това, което се опитваме да създадем в този момент, е да сложим тази основа, тъй че да имаме опция да продължим да се занимаваме със зелени планове, а не просто да приказваме за това ", сподели Ерик Тедийн, ръководител на работната група за стабилно развиване на МОКЦК.

Едно от предложенията на МОКЦК е високите рейтинги да бъдат придружени с документално пояснение на това за какво оценката е толкоз висока. Приоритет за основаната в Мадрид организация е и общественото обявяване на факторите зад категоризацията на дадена компания. Водещ генератор на рейтинги съобщи пред Reuters, че съгласно него дейностите на МОКЦК ще " създадат установяването в зеления бранш по-трудно ".

Мениджърите на активи употребяват над 150 разнообразни компании, които се занимават със основаването на рейтинги, като всеки от тях желае да откри нова компания, която да поведе екологична гражданска война. Секторът е оценен на 1 милиарда $, а растежът му на годишна база е 20%.
Реклама
Има членове на МОКЦК, които считат, че дейностите на организацията не са задоволителни. Англия и Европейският съюз (ЕС) са мощно обезпокоени от неналичието на правила в бранша. МОКЦК към този момент има построена рамка за инспекции на това по какъв начин мениджъри продават зелени активи, само че идната цел са самостоятелните инспекции на системата за рейтинг.

По-рано този месец, на Конференцията на Организацията на обединените народи (ООН) за изменението на климата, която се организира в Глазгоу, беше учреден Съветът за интернационалните стандарти за резистентност (СМСУ). Това е орган, основан от МОКЦК, като задачата му е да построи базови световни стандарти, които фирмите биха могли да употребяват, с цел да опишат на вложителите за въздействието на изменението на климата върху техния бизнес. " Сегашният спор за " зеленото преувеличаване " е признак и той няма да изчезне, до момента в който не имаме явен, използван световен набор от стандарти ", счита Джералд Подобник, финансов началник на корпоративното поделение на Deutsche Bank.

Първите сходни критерии се чака да бъдат оповестени през 2022 година, като всяка страна ще има опцията да избере дали да ги следва и ползва. " Това е огромна стъпка напред за отчитането на устойчивостта и към развиването на в действителност интернационална система за корпоративно отчитане ", сподели пред Reuters Майкъл Изза, основен изпълнителен шеф на Институтът на дипломираните счетоводители в Англия и Уелс.

Успехът на СМСУ напълно зависи от това какъв брой огромни страни ще се включат в самодейността. Европейски Съюз има лична версия на ограниченията, като европейската даже наподобява по-строга, тъй като задължава фирмите да обяснят и тяхното въздействие върху климатичните промени.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Климат
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР