Сексскандал разтресе толкова силно Гърция, че стигна чак до парламента,

...
Сексскандал разтресе толкова силно Гърция, че стигна чак до парламента,
Коментари Харесай

Сексскандал с непълнолетни разтресе гръцкият парламент

Сексскандал разтресе толкоз мощно Гърция, че стигна чак до Народното събрание, оповестиха локални медии. Това стана, откакто известният артист, режисьор и началник на националния спектакъл.
Основната опозиционна партия
Обвиненията против Лигнадис се сгъстяват, а прокуратурата обмисля покачване на обвинявания за полов тормоз и принуждение против още трима артисти.
Гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис разгласи промени в Наказателния кодекс за закононарушения против малолетни, оповестява " Катимерини ".
Сред измененията влизат и такива като прекъсване на отминалостта, до момента в който жертвата доближи пълноправие с нови възрастови ограничавания.

Greece: Prominent actor Dimitris Lignadis held over rape accusations
— BBC News (World) (@BBCWorld)
В същото време започва уеб портал metoo.gov.gr, където ще се събира цялата информация и могат да се подават тъжби в действително време.
„ Създаваме специфичен указател за всички експерти, които влизат в контакт с деца и юноши. Този указател, който имат всички съществени страни, ще работи в съдействие с Министерството на правораздаването, гръцката полиция, полицейските управляващи. Конвенция 190 на Международната организация на труда за унищожаване на насилието и издевателството скоро ще бъде утвърдена в Народното събрание. Във всяка компания се откриват наложителни кодекси за държание ", сподели Мицотакис.
 В Гърция: Сексскандали и обвинявания в обезчестяване на малолетни стигнаха до Народното събрание В Гърция: Сексскандали и обвинявания в обезчестяване на малолетни стигнаха до Народното събрание
Сексскандал разтресе толкоз мощно Гърция, че стигна чак до Народното събрание, написа " 24 часа ", базирайки се на локални медии. Това стана, сле...
Политическият спор, който се развихри след шокиращите разкрития за някогашния шеф на Народния спектакъл Димитрис Лигнадис, се трансферира на пленарната сесия на Народното събрание с позиция на политическите водачи по отношение на „ качеството на публичния разговор “.

A good thread about the in Greece atm
— Dafni Katsampa (@DafniKatsampa)
По време на речта си министър-председателят сподели, че би трябвало да се резервира равнището на парламентарен разговор.
" Свиках този спор, с цел да схвана по какъв начин нашата институционална рамка ще се оправи със случаите на полово принуждение и тъй като този развой рискува да се трансформира в поле на евтини партийни несъгласия. #Metoo пристигна в Гърция през 2021 година, това е потребно придвижване и визира всички аспекти на живота “, сподели той.
В същото време министър председателят предизвести: " Циркулира нова вълна от популизъм и неразбираеми категории. Сякаш изнасилвачите са разграничени на леви и десни. Това политизира случая с гръцкото #MeToo ".
 Скандали в гръцкото държавно управление след арест по #MeToo Скандали в гръцкото държавно управление след арест по #MeToo
Консервативното държавно управление на Гърция в понеделник даде обещание да разпространява нов етичен кодекс, откакто беше изложено на заплаха, след...
" Кой се крие зад хаштага # SW_pederators ", попита министър председателят и прикани Алексис Ципрас да отговори.
„ Обвинявате държавното управление, че покрива педофили и Нова народна власт в трафик на малолетни от малцинствата? Как се осмелява ваш народен представител да твърди, че малолетни се купуват от неправителствени организации. Г-н Полакис прави вулгарни изявления с подмятания. Г-н Ципрас, приканвам ви да отговорите като Алексис Ципрас - татко на две деца, на Кириакос Мицотакис - татко на три деца “, акцентира министър председателят.

This is the best and most detailed piece on the subject yet, touching on aspects I’ve seen nowhere else in English, such as the broader theatrical culture and the likelihood of a paedophile ring.
— Aliki Chapple (@amaenad)
Той заяви, че започва основаване на нов секретариат за казуса с непридружени деца бежанци.
На обвиняванията, че е познавал персонално Лигнадис и се е срещал с него, Мицотакос съобщи, че не се познават персонално и в никакъв случай не са се срещали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР