Сексистки скандал гръмна около посещението на председателите на Европейската комисия

...
Сексистки скандал гръмна около посещението на председателите на Европейската комисия
Коментари Харесай

Унизително отношение към Урсула фон дер Лайен при срещата в Анкара

Сексистки скандал гръмна към визитата на ръководителите на Европейската комисия и Европейския съвет Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишевл с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Анкара. Въпреки че измежду главните тематики на разговара беше Истанбулската спогодба, отговрните за протокола на домакините оставиха единственат жена-участник без независимо кресло.

 Фон дер Лайен и Мишел при Ердоган: Европейски Съюз ще продължи да дава пари за мигрантите Виж още

На формалната намира се оказа, че има единствено два стола, които бяха заети от мъжете - Реджеп Ердоган и Шарл Мишел. На фрагменти от формалния диалог се вижда по какъв начин първата жена - началник на Европейска комисия - прави жестове на изненада, до момента в който й се постанова да седне на диван, настрана от другите водачи, заели централните места. Шарл Мишел не възразява на това, не отстъпва мястото си на Фон дер Лайен и вместо да упорства да се донесе трети стол, театралничи за фотоси с Ердоган.

След срещата ръководителят на Европейска комисия не загатна случилото се, само че изрази угриженост от обстановката с правата на дамите в Турция. До момента Анкара не е коментирала конфузната обстановка. По-късно от Европейска комисия обаче възразиха намерено против надменно отношение. Говорител на комисията през днешния ден уточни, че Фон дер Лайен е можела да напусне срещата, само че е решила да остане и е взела участие пълноценно в последвалия диалог.

Председателят на Европейска комисия трябваше да седне по същия метод като ръководителя на Европейския съвет и турския президент, съобщи представителят. По неговите думи Фон дер Лайен и Мишел се употребяват с идентичен протоколен статут. Това, че въпросът не беше подложен намерено, не значи, че не е регистриран. Въпреки това Фон дер Лайен реши да остане, с цел да даде преимущество на наличието на диалозите пред протокола, добави представителят.

Той съобщи, че Европейска комисия ще вземе ограничения сходен случай да не се повтаря. Говорителят отхвърли да разяснява държанието на Мишел.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР