Сексът оказва огромно влияние върху живота. Според британски учени именно

Сексът оказва огромно влияние върху живота. Според британски учени именно ...

Знаете ли, че: Сексът е най-добро лекарство на света


Сексът оказва огромно влияние върху живота. Според британски учени именно активният полов живот може да предпази хората от страшни болести. Специалистите смятат, че е обичайно след определена възраст желанието за интимни ласки да спадне, но това не се отразява добре на никого и може да доведе до сериозни здравословни проблеми, пише Daily Mail.

Затова пък честото практикуванепонижава риска от появата на редица болести, сред които артрит и диабет.

Лекува леката депресия чрез отделяне на ендорфин в кръвта, повишаване на настроението и чувството за добро физическо здраве.

Естествен антихистамин е - помага в борбата с астмата и сенната хрема. Помага за изгарянето на част от калориите от приятната романтична вечеря.

Тонизира почти всеки мускул в тялото и е доста по-забавен от плуване на 20 дължини в басейна.

По време на секс в женския организъм се отделя голямо количество естроген, който придава блясък на косата и прави кожата гладка.

Липсата на интимни ласки обаче се отразява негативно и при двата пола.

Изданието се позовава на проучване на учени от университета Англий Ръскин, в което са се включили около 6000 представители на двата пола. Резултатите от изследването показват, че отсъствието на интимна близост не влияе добре и на мъжете, и на жените. Все пак се уточнява, че представителите на силния пол по-тежко приемат липсата.

Специалистите стигнали до извода, че за 63 процента от мъжете нередовният полов живот крие риск от развитието на онкологични заболявания. При жените липсата на секс носиниско самочувствие и лошо настроение.

Източник: marica.bg