Секретни зони, тайни заговори, НЛО... Правителствата по света имат своите

...
Секретни зони, тайни заговори, НЛО... Правителствата по света имат своите
Коментари Харесай

Топ конспирациите: Вижте най-строго пазените тайни на правит...

Секретни зони, секрети заприказва, НЛО... Правителствата по света имат своите строго защитавани секрети. Къде обаче истината се преплита с подправените вести и слуховете, надали ще разберем. Ето някои от конспирациите, написа standartnews.com.

Чърчил засекретил за 50 година среща с НЛО

 Декласифицираните писма на Чърчил: Извънземните съществуват! - Алтернативен аспект | НЛО и извънземни 2021

Британският министър председател Уинстън Чърчил е разпоредил да се засекретят за 50 година документите за срещата на аероплан от Кралските военно-въздушни сили с тайнствен летящ обект. Заповедта е издадена за да не се всява суматоха измежду популацията.

Това изплува откакто английското министерство на защитата даде на националните архиви последния си пакет от свързани с НЛО документи през 2020 година

Сред 5000-те страници има писма, писани през 1999 година от правнука на боен от RAF, който е бил бодигард на някогашния министър председател.Според създателя на писмото - академик, чул историята от майка си, телохранителят твърдял, че по време на Втората международна война Чърчил засекретил срещата сред аероплан на RAF и НЛО.Твърди се, че английският министър председател е разискал въпроса с американския военачалник Дуайт Айзенхауер. Министерството на защитата няма документи за този епизод. Документи за неидентифицирани летящи обекти отпреди 1967 година към този момент не съществуват.

Експериментите за мозъчен надзор на Централно разузнавателно управление на САЩ

 BGCONVOY: първата загадка интервенция на Централно разузнавателно управление на САЩ в България

В пика на Студената война Централно разузнавателно управление на САЩ организират секрети противозаконни научни проучвания с хора. Известна като план MK-ULTRA, програмата подлага хора на опити с опиати като ЛСД и барбитурати, внушаемост и (според някои доклади) радиологично и бактериологично оръжие.

През 1973 година шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Ричард Хелмс разпорежда унищожаването на всички документи от план MK-ULTRA. Но в края на идната година New York Times оповестява за противозаконните дейности.

През 1975 година комитет, ръководен от сенатора Франк Чърч, и комисия, ръководена от Нелсън Рокфелер, проверява плана. Те откриват, че в продължение на две десетилетия Централно разузнавателно управление на САЩ са похарчили съвсем $20 млн., набирайки учени от 30 университета, с цел да правят опити върху хора без тяхно познание. Част проучванията са изпълнени в Канада.

Някои историци настояват, че задачата на програмата е била основаване на система за мозъчен надзор, посредством която Централно разузнавателно управление на САЩ биха могли да програмират хора. През 1953 година Ричард Кондън драматизира тази концепция в трилъра " Манджурският претендент " с присъединяване на Франк Синатра. Подобни, в основата си странни хрумвания, са показани и във кино лентата на Джордж Клуни " Мъжете, които се взират в кози ".

Зона 51

 Крият ли военните в Съединени американски щати телата на извънземни? Тръмп подвига завесата над случая

Area 51 е загадка военна база на към 120 км северозападно от Лас Вегас. За нея се носят клюки за секрети опити с извънземни.

Но когато ветераните от Централно разузнавателно управление на САЩ, които проговарят откакто са освободени от клетвите си за дискретност, излиза наяве, че извънземните нямат нищо общо със Зоната. Те споделят, че през 60-те години мястото е било тестов терен за шпионски самолети като A-12 и поставилия връх по скорост негов правоприемник SR-71 Blackbird.

Но някои не престават да имат вяра, че в зоната се крият тела на извънземни, сходни на тези в известния филм " Денят на независимостта ".

Извънземни в Съюз на съветските социалистически републики

През 1967 година руски астроном приканва за " взаимни старания на всички учени в света " за установяване на естеството на НЛО. Феликс Зигел споделя: " За страдание избрани учени както в Съветския съюз, по този начин и в Съединени американски щати, отхвърлят самото битие на казуса, вместо да оказват помощ за решаването му. "

Неговите терзания са предизвикани от 200 наблюдения на " светещ оранжев полумесец ", чиято " повърхнина е единствено малко по-матова от тази на луната. " Известно е, че полумесецът " отхвърля самолети, от време на време с искри. " Подобни съмнения в последна сметка водят до проучване, поръчано от руските управляващи през 1978 година за " паранормални явления ".

Твърди се, че получените документи изяснявали сериозността, с която руското държавно управление се е отнасяло към възможната извънземна инвазия.

Заговорът на Централно разузнавателно управление на САЩ да убие Кастро с черупка от мида

 Заговор за убийството на Кастро

От 1960 до 1965 година Централно разузнавателно управление на САЩ обмислят най-малко осем заговора за ликвидиране на кубинския водач Фидел Кастро. Според квалифициран през 1967 година отчет, разкрит 36 години по-късно, Централно разузнавателно управление на САЩ са обмисляли използването на пури, нечист въздух, отровни хапчета, гъби и цялостна с отрова спринцовка като оръжия на заговора.

Друга концепция е била да се сложи талиева сол в обувките му, с вярата брадата му да окапе.

Но най-необикновен е бил проектът да бъде погубен Кастро с черупка на мида, която да се употребява за стръв. Диктаторът бил фен на гмуркането и сътрудниците на разузнаването обмисляли да слагат изключително впечатляваща мида на риф, който Кастро посещавал постоянно.Надеждата била, че Кастро ще я вземе и с това ще задейства експлозив. Шефът по кубинските интервенции в Централно разузнавателно управление на САЩ Дезмънд Фицджералд даже купил две книги за карибските мекотели. Но в последна сметка комплицираната скица била оповестена за непрактична.

Тайните пространства на " Гранд Сентрал "

Всеки ден стотици хиляди хора пътуват до и от гарата " Гранд Сентрал " в Ню Йорк. Но " Гранд Сентрал " има две секрети зони, които малко на брой в миналото ще видят.

Девет етажа надолу има бункер, прочут като M-42. Според клюки, по време на Втората международна война той е бил охраняван с предписание за пукотевица " на месо " заради опасения от бойкот, до момента в който влаковете на гарата са се употребявали за транспортиране на войски до и от Ню Йорк.

Под елегантната гара е и Track 61, който не участва на никоя карта на влаковите направления. Track 61 е издигнат за богати пасажери, които идват с частни влакове и има товарен асансьор, който се издига до гаражното равнище на хотел " Уолдорф Астория ".

Най-често пасажер на Track 61 е бил президентът Франклин Делано Рузвелт, който е носел скоби на краката и е употребявал инвалидна количка поради паралич. Частният трен на Рузвелт включвал вагон, особено модифициран по този начин, че да побира лимузината му " Пиърс-Ароу ".Когато той влизал в Манхатън от Хайд Парк, би могъл да излиза с лимузината от влака непосредствено в товарния асансьор и да влиза в хотела. Тайният вход не е разрешавал на тълпата да вижда, че президентът не може да върви.

Подслушването на Ленън

 Продадоха за 87 000 $ рисунка на Джон Ленън в Ню Йорк - Фактор

Джон Ленън сигурно е създавал проблеми. Борил се против войните, защитавал е идеята на мира. ФБР го поставят в листата на лицата под наблюдаване преди националната среща на Републиканската партия през 1972 година (която те считат, че той би могъл да прекъсне), приключват визата му и стартират процедура по депортиране.

По време на президентските избори през 1972 година ФБР следи появите по малкия екран на Ленън и концертите му. И даже следи активността на дъщерята на Йоко Оно от предходния й брак.

Ленън не прави нищо съмнително, тъй че ФБР завършват следствието си един месец след преизбирането на Никсън.След убийството на Ленън през 1980 година, историкът Джон Уайнър води 14-годишна юридическа борба, с цел да принуди ФБР да разгласява документите за него по закона за свободен достъп до информация. И печели. Сведенията в детайли са показани в документалния филм от 2006 година " Съединени американски щати против Джон Ленън ".

Потьомкинските села

Григорий Потьомкин е съветски аристократ от XVIII век, който интригантства в царския замък, унищожава враговете си в степите и ухажва съветската кралица Екатерина Велика.

За обиколката на Екатерина из новите съветски придобивки в Крим през 1783 година, Потьомкин желае да й покаже империята в най-хубавата й светлина. За да я впечатли, пазпорежда картонени фасади на красиви градове да бъдат построени по крайбрежията на реките.При прекъсването си там тя е трябвало да бъде посрещната от полкове амазонски стрелци и заря, изписваща нейните букви. Затова цели селища от крепостни селяни били местени от място на място и обличани в претенциозно облекло, с цел да показват фиктивен разцвет (по-късно това хвърлило тези райони в всеобщ глад).

Изследвания са потвърдили, че историята ненапълно е недостоверна, само че легендата си е останала. " Потьомкинско село " значи подправена структура, сътворявана от жестоки режими, с цел да измами личните си жители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР