Секретарят по икономическите въпроси на британското финансово министерство Джон Глен

...
Секретарят по икономическите въпроси на британското финансово министерство Джон Глен
Коментари Харесай

Още членове на британското правителство подават оставки


Секретарят по икономическите въпроси на английското финансово министерство Джон Глен подаде оставка в символ на митинг против премиера Борис Джонсън, заяви Ройтерс.

" Вече не мога да съвместявам ангажираността си към бранша на финансовите услуги с цялостната липса на доверие във воденото от вас ръководство на страната ", съобщи " министърът на Ситито " Глен в писмо до премиера Джонсън.

Оставката му идва, откакто английският финансов министър Риши Сунак и министърът на опазването на здравето Саджид Джавид нощес ненадейно оповестиха, че напущат кабинета.

Финансовият бранш на Англия, един от най-важните за приходите в хазната, беше значително откъснат от Европейския съюз след Брекзит, а банките и застрахователите в този момент упражняват напън върху държавното управление да поддържа международната конкурентоспособност на лондонското Сити.

Глен, който постоянно се майтапеше, че е най-дълго служилият " министър на Ситито " в страната, беше назначен за първи път през януари 2018 година Той предприе над 30 обществени съвещания и прегледи на финансовите промени след Брекзит.

Финансовият бранш от дълго време приканва държавното управление да форсира темпото на промените, които в този момент са сложени под подозрение заради политическата неустановеност в Лондон.

Очакваше се Сунак да изнесе тирада по късно през месеца, с цел да показа нов закон за финансовите услуги, който да облекчи разпоредбите за застрахователите, финансовите пазари и да насърчи повече вложения на дребно, като употребява " свободите " на Англия след Брекзит, с цел да сътвори тя свои лични регламенти.

Миналата седмица Глен сподели, че плануваният законопроект ще означи нова епоха за финансовите услуги на страната.

Министерството на финансите към този момент не коментара дали проектите за правене на нов законопроект за финансовите услуги въпреки всичко ще продължат и при новия финансов министър Надим Захауи.

Същевременно Джо Чърчил, младши министър в министерството на околната среда и прехраната, също разгласи, че подава оставка в символ на митинг против премиера Джонсън.

" Последните събития демонстрираха, че честността, компетентността и вярната преценката са от значително значение за ролята на премиера, написа Чърчил в Туитър.

Друг член на английското държавно управление - Стюарт Андрю, младши министър на жилищното строителство, също подаде оставка, с цел да покаже недоволството си от премиера Борис Джонсън.

" Лоялността и единството са черти, които постоянно съм се стремял да осигуря за нашата страхотна партия. Страхувам се обаче, че в последно време им разреших да надделеят над персоналната ми преценката ", написа той в Туитър, като добави, че " поради последните събития нямам различен избор с изключение на да подам оставка ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР