Секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов

...
Секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов
Коментари Харесай

Заснеха президентския секретар Пламен Узунов как прибира плик от бивш митничар

Секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е сниман по какъв начин прибира плик с незнайно наличие, донесен от някогашния митничарски началник с неприятна популярност Петко Петков. Записът, на който се вижда по какъв начин двамата се срещат в столично заведение, бе оповестен от уеб страницата " ".

Видеозаписите са от охранителните камери на заведението.

Срещата сред Пламен Узунов и Петко Петков се е провела на 19 май - 8 дни след сформирането на служебното държавно управление, твърди " Афера ". На 14 май пък тогавашният началник на организация " Митници " Георги Костов е заменен с Павел Тонев. Новият началник има 20-годишен опит в митниците, включително и като шеф - на районно и на национално равнище. Той е отпред на организация " Митници " при кабинета " Орешарски ". На 19 май пък за заместник-шефовете на службата са назначени Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев. Докато медиите оповестяват за рокадата, се е състояла и срещата сред съветника на президента и някогашния началник на Районната митническа дирекция в София.



В 15,33 ч. Петко Петков влиза в заведението, носейки хартиен плик в ръка. Сядайки го поставя на земята до себе си, отляво. Три минути по-късно някогашният митнически началник желае от сервитьорката бял лист, тя откъсва от бележника си и му дава. След това мъжът гледа в телефона си и записва нещо на листа.





Пламен Узунов идва в заведението в 16.30 часа. След като са прекарали близо два часа в диалог, Петков подава плик на президентския секретар. " Точно като при " оперативна среща " Петко Петков не потегля дружно с Пламен Узунов, а остава самичък на масата ". Разговорът е без телефони, оставени са на отдалечен долап.



" Не разясняваме операции ", сбито дадоха отговор от президентството на въпросите на " " - за какво е толкоз тайна срещата на президентския консултант по правните въпроси, който дава отговор и за борбата с корупцията Пламен Узунов с някогашен митничар, каква е тематиката на срещата и какво има в плика.



Бившият митничар обаче разяснява сниманото от охранителните камери на заведението.

" Повече от 10 години не работя на митниците, а съм на напълно друга работа. С Узунов сме другари от дълго време. Клипът явно е сниман от камерите на заведението, в което пихме кафе. Сетете се сами против кого е опитът за дискредитиране. Аз няма да влизам в пояснителен режим. Да ме повикат където би трябвало и ще дам пояснения. Но и ще си потърся правата в съда против всеки, който цапа името ми - моето и на моето семейство ", съобщи Петко Петков.

На въпрос какво има в плика, Петков сподели " персонален подарък ", без да прецизира какъв.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР