Секретарят на държавния глава по сигурност и отбрана ген. Стефан

...
Секретарят на държавния глава по сигурност и отбрана ген. Стефан
Коментари Харесай

Служебният кабинет: Ген. Стефан Янев ще организира предсрочните парламентарни избори

Секретарят на президента по сигурност и защита ген. Стефан Янев е новият минитър-председател.

Роден е на 1 март 1960 в Поповица, Пловдивска област. Възпитаник на висшето артилерийско учебно заведение в Шумен и военната академия „ Георги Раковски “.

Ген. Янев влиза във краткотрайната власт за повторно - в първия кабинет на Румен Радев през 2017 година беше боен министър.

Още с влизането си в първия длъжностен кабинет като боен министър, Янев даде публични поръчки на прокуратурата. Той е измежду хората, извели на напред във времето шведските самолети „ Грипен “ като подобаващи за покупка от България. В последна сметка страната ни купи американските F16.

След като учи в България, Стефан Янев приключва и националния боен университет във Вашингтон, а по-късно е и боен аташе в Съединените щати. В съюзническите среди е възприеман като един от най- квалифицираните генерали с гений на посланик. Владее британски, немски и съветски език. Женен е, с две деца.

По време на мандата на тази президентска администрация в редките си появи пред медиите Янев защитаваше решенията за налагане на президентско несъгласие по разнообразни промени, свързани с правната уредба в службите. Последния път за паралелните на НСО структури. Сега президентът е натоварил генерала- посланик още веднъж с виновната задача да организира почтени избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР