Сегашните циркулиращи щамове не изискват нови ваксини. Но при мутация,

...
Сегашните циркулиращи щамове не изискват нови ваксини. Но при мутация,
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Циркулиращите щамове на Ковид-19 не изискват нови ваксини

Сегашните циркулиращи варианти не изискват нови ваксини. Но при разновидност, имаме контракт с "Пфайзер ", за смяна на имунизациите. Затова поучавам всички хора на да имунизират. Това сподели пред Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

Той уточни, че се подаряват ваксини с сериозен период на валидност. За страдание броят на имунизираните у нас понижават през последните седмици в пъти, макар че има задоволително ваксини. Критична би могла да стане обстановката, в случай че доста хора решат в един миг да се имунизират, разяснява специалистът.

Що се отнася до Ковид-болници – да има или не, проф. Кантарджиев уточни да употребяваме най-хубавия опит на Германия.

В момента доста се приказва, само че нищо не се прави в доболничната помощ. Това, което би трябвало да се направи, ще ви каже министър Кацаров, аз сега приказвам като жители. Що се отнася до общинските лечебни заведения в София – лекарите са готови, медикаментите са в наличност, има подготвеност столичните лечебни заведения да поемат пациенти с Ковид-19.

По неговите думи „ Сотровимат “ е лекарство, което се ползва единствено в лечебно заведение за лекуване на хора със здравословни проблеми при тежки случаи на болестта още в първите часове на болестта.

Цялото човечество чака хапче против Ковид-19, което е във етапа на неговото клинично проучване, само че то ще бъде реалност при започване на идната година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР