Сега се наблюдават само 60 медикамента, каза д-р Асен МедждиевСлужебният

...
Сега се наблюдават само 60 медикамента, каза д-р Асен МедждиевСлужебният
Коментари Харесай

Здравният министър за липсващите лекарства: Асена Сербезова е изтеглила от наблюдение 280 медикамента


Сега се следят единствено 60 медикамента, сподели доктор Асен Медждиев

Служебният здравен министър министър съобщи по бТВ, че сега наблюдава обстановката с изчезналите лекарства в аптечната мрежа.

„ Направих промени в Националния съвет по цени и реинбурсиране. В момента се ревизира  Агенцията по медикаментите. Има изменени формули в системата за електронно следене на медикаментите ”, съобщи доктор Асен Медждиев.

„ Наблюдавали са преди наложително над 340 лекарства и като им падне наличността под 65 % в аптечната мрежа и тази електронната система се включва и възбраната за експорт влиза в действие. Те не могат да се реекспортират. Сега се следят единствено 60 медикамента ”, разясни здравният министър.

По думите му 270 - 280 медикамента са изтеглени от наблюдаване:

„ Не знам по какъв начин се е случило и какво е било основанието на предходния министър. Не е заслужено по отношение на жителите ”.

„ Сменена е формулата от предходния кабинет. Не знам дали е правомерно, заел съм цялостен екип и Информационно обслужване. Поне да мога да възстановя жизненоважните – за онкологични болести, педиатрия, гинекология ”, акцентира той. Тези медикаменти, които изчезват се реекспортират някъде.

„ Боли ме сърцето, до момента в който съм министър до последно ще проследявам контролът действително. Не да вървят хората до Одрин и Промахон за медикаменти ”, сподели доктор Асен Медждиев.

Той разкри, че се надява в края на идната седмица да каже къде ще бъде Националната детска педиатрична болница.

“Не да ремонтираме някоя постройка, някъде я да пригаждаме за детска болница, да бутаме стени, да надграждаме. Искаме тя да е в действителност европейска с прелестно незабавно поделение, с хирургични зали. Искаме да има  обособена постройка с хотел за родителите. Тя ще бъде национална детска болница, не е единствено за София. Искаме да е с обособена постройка за рехабилитационен център за децата. С подземни и надземни паркинги, с един голям парк - някъде към 14-15 декара. В края на седмицата се надявам да го разглася ”, сподели още Меджидиев.

 

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР