Сега се извършва най-голямото превъоръжаване на Сухопътните ни войски в

...
Сега се извършва най-голямото превъоръжаване на Сухопътните ни войски в
Коментари Харесай

Бойко Ноев за договора с ВМЗ-Сопот: Такова количество оръжие може да обърне хода на войната

Сега се прави най-голямото превъоръжаване на Сухопътните ни войски в новата история на Българската войска. Това съобщи пред бТВ Бойко Ноев, някогашен министър на защитата и някогашен началник на непрекъснатата дипломатическа задача на България към НАТО.

Той разяснява, че според подписания контракт с Вазовските машиностроителни фабрики, те ще получат остарели муниции от запасите на армията, с цел да произведат нови, като старите ще бъдат предадени през медиатори на Украйна.Договорът е за близо 350 милиона лв..

Става дума за стотици хиляди изстрели, уточни Ноев, като добави, че Министерството на защитата няма да доплаща нито лев.

„ Това е количество оръжие, което може да обърне хода на войната в Украйна “, означи той.

По думите му, това е образец по какъв начин в случай че сме солидарни може да има изгода за модернизацията на Българската войска.

Бойко Ноев се изрече сериозно за изказването на Румен Радев, че България няма да взе участие в взаимните европейски покупки на муниции за Украйна.

Той акцентира, че Радев не е монарх, с цел да се изрича какво е „ суверенното решение на България “ – страната ни е парламентарна република и тези решение се вземат от Народно събрание.

Бившият боен министър добави, че към този момент и Унгария се е включила към общите покупки на муниции и по този начин България остава единствената страна от Европейски Съюз, която не се е присъединила в тези общи старания.

„ Това ще сложи България в изолираност “, сподели още той.

По отношение на изказването на Путин, че Русия ще разположи нуклеарно оръжие в Беларус, Бойко Ноев разяснява, че това е просто опасност.

„ Той разчита тази негова опасност да отекне в страни като България и локални политици да плашат хората с нуклеарно оръжие “, уточни военният специалист.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР