Сега името Focus му приляга повече от всякога. В четвъртата

...
Сега името Focus му приляга повече от всякога. В четвъртата
Коментари Харесай

Фокус за всякакви претенции

Сега името Focus му приляга повече от всеки път. В четвъртата си генерация моделът е същински механически фокус и всеобщо провокира одобрително учудване след първите публикувани фотоси и данни през тази седмица. Промяната е спрямо досегашния Focus е смела и огромна. Всичко е безусловно ново спрямо третото потомство, което е един доста добър автомобил. Новият модел обаче е като нежна гражданска война – сходна на тази, която извърши първият Focus, показан преди 20 години като правоприемник на Escort. Оттогава са продадени 16 милиона екземпляра, от които 7 милиона на европейския пазар.

 FORD 2018 FOCUS VIGNALE

Потребителите на Стария континент са най-разглезени и претенциозни, по тази причина новият Focus е задоволително добър, с цел да задоволи високите им упования. Дизайнът е напълно фокусиран върху индивида, съчетавайки прочувственото оформление с практичността. Автомобилът е основан да радва притежателя си и да провокира положителни страсти у него при всяко взаимоотношение. Силуетът е продълговат и състезателен, като обезпечава повече пространство за пасажерите. Изтеглянето на пътническата кабина обратно придава атлетична, динамична стойка и чувство за гъстота.

 ampnet_photo_20180412_147052

Инженерите са оформили каросерията по този начин, че Focus реализира водеща в своя клас аеродинамична успеваемост. Предницата излъчва самонадеяност и елементарно се запомня с присъщата за Ford решетка и изтеглените оптимално настрана тесни фарове с характерен светлинен LED автограф. Между задните светлини е изписано името на модела, а вратата на багажника е моделирана по метод, който разрешава най-удобно отваряне и потребление на товарния отсек.

 FORD 2018 FOCUS VIGNALE

Ford предлага на клиентите богати благоприятни условия за индивидуализиране на Focus и шест разнообразни равнища на осъществяване, измежду които са Vignale, ST-Line, Active – надлежно с акцент върху лукса, спорта и проходимостта. Вътрешното оформление основава спокойна и релаксираща конюнктура, с цел да могат пасажерите да се усещат уютно и удобно. И тук купувачите имат опция да избират сред влиятелния разкош на Vignale (с кожа и дърво), спортия дух на ST-Line (материи с червен цвят и карбонов ефект) и авантюристичното лъчение на Active (издръжливи и грапави покрития).

 ampnet_photo_20180412_147050

Широка е гамата от предлаганите мотори, които са познати и потвърдени в практиката. Водачите би трябвало да свикнат с това, че резервоарът към този момент се цялостни от лявата страна. Високоефективните мотори имат грижата прекъсването на бензиностанция да става по-рядко, за което спомагат общоприетата старт-стоп система и точно настроените трансмисии (6-степенна механична и нова 8-степенна автоматична).

 ampnet_photo_20180412_147067

Спечелилият голям брой награди трицилиндров турбо мотор 1,0 EcoBoost е разполагаем в равнища на мощ 85 к.с., 100 к.с. и 125 к.с. Другият четирицилиндров бензинов турбо елемент 1,5 EcoBoost генерира 150 или 182 к.с. За първи път Ford ползва система за изключване на един от цилиндрите на трицилиндровия 1,0 EcoBoost мотор, когато не е нужен цялостният му запас. Така при придвижване по инерция или с непрекъсната скорост системата деактивира или задейства един от цилиндрите за 14 милисекунди – 20 пъти по-бързо от мигване на окото.

 ampnet_photo_20180412_147062

Бензиновите мотори са оборудвани общоприетоо с филтър за фини частици, а 1,0 EcoBoost е претърпял серия усъвършенствания за още по-ефективна работа. Дизеловата гама се състои от мотори 1,5 EcoBlue с мощ 95 и 120 к.с. и 2,0 EcoBlue със 150 к.с. Новият 8-степенен автоматик се предлага за бензиновите разновидности със 125 и 150 к.с. и за дизеловите със 120 и 150 к.с.

 18-3-6kol

Повече място в кабината

Четвъртото потомство Focus е издигнат върху напълно нова платформа на Ford, която обезпечава повече вътрешно пространство при почти същите габарити и по-добра отбрана при удар. Като цяло структурата е олекотена с до 88 кг според от оборудването. Възможно е инсталирането на хибридни системи или напълно електрически задвижващ пакет. Настройките на окачването са спортни, само че без компромис във връзка с комфорта.

 ampnet_photo_20180412_147061

Новият Focus наподобява по-голям, само че в действителност на дължина е пораснал единствено с 1,8 см до 4,37 м, а междуосието е увеличено с 5,3 см. Пътниците на задната седалка имат осезаемо повече място на равнището на краката и раменете. Обемът на багажника на хечбека е 341 л (с 25 л повече), а при сгънати облегалки – 1354 л (с 92 л повече). Товарният потенциал на комбито доближава 1650 л, като неговата врата може да се отваря с придвижване с крайници под бронята.

 ampnet_photo_20180412_147054

Паркирането е автоматизирано

С отварянето на вратата притежателите на новия Focus ще навлязат в ерата на високите технологии. За сигурността и комфорта на пътуващите работят голям брой електронни системи.

 ampnet_photo_20180412_147053

Адаптивният круиз надзор работи при скорост до 200 км/ч и е усъвършенстван с функционалностите старт-стоп, различаване на ограничаващите знаци за скорост и придържане в средата на пътното платно. Адаптивните фарове са допълнени с функционалност за планирано завиване и отчитане на знаците, с цел да настройват светлинния лъч по най-хубавия метод в завоите и да осветяват знаците. Активният помощник за паркиране поема напълно маневрата при натискане на бутон, като ръководи предавките, газта и спирачките.

 ampnet_photo_20180412_147059

За първи път Ford предлага Head-Up екран в европейски модел, който дава опция на водача да следи значимите данни от автомобила при придвижване, без да смъква взор от пътя. Друга забележителна оригиналност е асистентът за отбягване на трудности. Това е първата в компактния сегмент технология, която оказва помощ на лидера да заобиколи спрял или постепенно движещ се автомобил, като се избегне възможен конфликт. Освен това Focus може да засича хора на или наоколо до пътя и автоматизирано да задейства спирачките при заплаха от евентуален удар и липса на реакция от лидера. Автомобилът разпознава пешеходци и велосипедисти и в тъмното. При излизане от паркомясто на заден ход системата за следене на мъртвата точка предизвестява при приближаващи коли и също може да задейства спирачките. Широкоъгълна камера за заден ход предлага съвсем 180-градусова видимост на лидера.

 ampnet_photo_20180412_147057

Чрез познатата технология MyKey притежателят на Focus може да програмира ключа по метод, който не разрешава на други водачи да карат прекомерно бързо, да изключват системите за сигурност или да се усилва оптимално аудиото. Това се прави за сигурност при подчинение на колата на различен човек.

 ampnet_photo_20180412_147058
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР