Седнеш ли зад волана на този автомобил, егото на човек

...
Седнеш ли зад волана на този автомобил, егото на човек
Коментари Харесай

RS e-tron GT е технологичната витрина на Audi

Седнеш ли зад кормилото на този автомобил, егото на човек внезапно става голямо, няма да укривам. Все отново на свое разположение имам 600 к.с., задвижващи един тристаен апартамент в „ Гео Милев”. Цената в действителност е колосална, искащи да я платят не липсват, тъй като в последна сметка получават всичко, с което разполага Audi и Porsche.

Пресечената точка сред тези две компании могат да се открият много обратно във времето, когато Porsche оказа помощ за RS2, а Audi правеше Porsche 924 и 944. Но в този момент за пръв път „ четирите пръстена” взимат артикул на Porsche и го трансформират в собствен. И това е отлично и за Audi, и за клиентите. Защото няма потребност компанията да похарчи колосални пари за изцяло нова платформа (J1), която към този момент е създадена и може да се употребява. А клиентите получават артикул, който в действителност впечатлява.
 STOP&GO: До скорост 70 км/ч колелата завиват (опция) на 2,8 градуса в противоположната посока на предните. При скорост над 80 км/ч задната ос завива по посока на предната, с цел да се подсигурява непоклатимост.
На първо място го прави с визия. Пропорциите са фундаментални за положителния дизайн. С други думи: дълго междуосие (2,9 м), необятна диря, огромна дължина (4,99 м), огромни джанти (21 цола) и скосена линия на покрива (по-ниска със 17 мм от тази на А7 Sportback). Дизайнът на RS e-tron GT е насочна точка за бъдещото оформление на електрическите модели на Audi, които ще залагат на по-плаващи линии от сегашните модели.
 STOP&GO: Капацитетът на батерия е 93 kWh бруто (85 kWh нето), формирана от 33 модула. Напрежението на системата е 800 волта.
В този случай за мен профилът е най-привлекателен с тези джанти и скосена линия на покрива, оформяща задно странично стъкло с формата на стрела. Тя се подчертава от борд, започващ от стоповете, минаващ над задния калник и завършващ малко пред задната ръкохватка на вратата. От същото място, само че над долния предел стартира различен борд, който приключва тъкмо пред предния калник и въздуховода зад предните колела. Изключително впечатляващи са задните светлини и карбоновият дифузьор. Акцентът начело са лазерните фарове и четирите кръга в матово черната маска.
 STOP&GO: Адаптивното окачване е общоприетоо при RS, като го намалява с 22 мм.
Специално внимание дизайнерите са отделили на аеродинамиката, постигайки коефициент на въздушно противодействие от 0,24. Освен дейните детайли, вторият главен фактор в концепцията за дейна аеродинамика е електрически следения заден спойлер, който се изправя до две позиция, според от скоростта. Той работи дружно с равния под на купето, който приключва с необятен дифузьор. Това разрешава въздушният поток да излиза чисто откъм гърба, като повдигането на задницата от този поток се компенсира съвсем изцяло. Когато адаптивното задно окачване (стандартно при RS) снижи купето, то усилва резултата на прилепяне, оптимизирайки въздушния поток и подобрявайки стабилността.
 STOP&GO: Капацитетът на батерия е 93 kWh бруто (85 kWh нето), формирана от 33 модула. Напрежението на системата е 800 волта.
Истинската детска наслада идва, когато натиснеш педала на газта. По принцип не споделям ентусиазма на мнозина почитатели, за които ускорението е главното при един електрически автомобил, в противен случай. Но тук параметрите са такива, че няма по какъв начин да не те накарат да изпиташ този несдържан адреналин, когато усетиш какво може автомобилът в режим overboost. Подобно на Taycan, RS GT разчита на два PSM електромотора: предният е с мощ 238 к.с., а задният с 456 к.с. Той е обвързван към 2-степенна скоростния кутия. Сумарната мощ на системата е 598 к.с. и 830 Нм. Ако включите режим Dynamic или ланч контрола, в границите на 2,5 секунди мощността скача до 646 к.с., с цел да ускорят тежащия 2347 кг автомобил до 100 км/ч за 3,3 секунди!

Целия материал може да прочетете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР