Седмокласничката Елена Радулова от Природо-математическата гимназия във Видин спечели златен

...
Седмокласничката Елена Радулова от Природо-математическата гимназия във Видин спечели златен
Коментари Харесай

Видинско момиче със златен медал и първо място на олимпиада по история

Седмокласничката Елена Радулова от Природо-математическата гимназия във Видин завоюва златен орден и първо място в България на националния кръг на единадесета олимпиада по история и цивилизация. Елена реализира оценки от 6.00 и в двата стадия на олимпиадата, която се организира в Кърджали, и справедливо се изкачи на най-високото ходило в страната. Тя е единственият показал на олимпиадата от Северозападна България. Победителката дефинира като сложна олимпиадата:.
"Първият кръг е с дълготрайност 3 часа и беше изпитен тест върху целия материал от 7 клас. Проверяваха се всички познания на учениците и от първия кръг се отсяваха учениците, които изкарат оценка над 5,50 от него да вземат участие във втория кръг, който беше събеседване с националната комисия. Конкуренцията беше в действителност жестока. Всички деца бяха доста мощни. Успяха да преобърнат краткотрайното класиране, съумяха да потвърдят своите благоприятни условия. "
Учителят по история и цивилизация във видинската математическа гимназия Светлина Вълчева приготвя Елена.
"Това, което споделиха членовете на националната комисия, че Елена е постигнала отлични резултати и има богата историческа просвета. Нашата Елена е единствената ученичка от област Видин до този миг, която има златен орден във възрастова група 7 клас от национална олимпиада. Подготовката протече извънредно съществено, тъй като в нейно лице имаме едно извънредно съществено дете, което дава отговор на критериите за националната олимпиада ", сподели Вълчева./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР