Седмокласничка от Тръстеник е пребита от своя връстничка посред бял

...
Седмокласничка от Тръстеник е пребита от своя връстничка посред бял
Коментари Харесай

Пребиха седмокласничка до училище, ученички снимат побоя

Седмокласничка от Тръстеник е пребита от своя връстничка измежду бял ден, покрай учебното заведение „ Евлоги Георгиев “ и пред очите на съучениците си. Инцидентът е станал на 25 януари.

Побоят става пред аудитория. Едно от децата снима. Никой не се пробва да ги разтърве.

Осмокласничката от Плевен раздава плесници, скубе, блъска, удря по главата и поваля на земята седмокласничката от Тръстеник.  Някой снима, други подвикват, постоянно се чува думата „ пердах “, както и нецензурни обръщения.

Двете девойки не са от едно учебно заведение, даже не са от един град. Преди дни осмокласничката идва с подкрепление от Плевен. А грозната сцена се разиграва по обяд край  училище в Тръстеник, чиито ученици в този миг са в междучасие.

„ Свършвайки петия час, излизах от учебно заведение, срещнах наша ученичка, която плачеше тъкмо тук, на входа на учебното заведение, попитах я за какво плачеш, а тя сподели, че са я набили “, споделя Татяна Георгиева, която е учител в учебното заведение.

Полицията е известена и реагира неотложно. Почти незабавно след багра пояснения дават и двете страни в наличие на психолог.

„ Нейното пояснение беше, че нашата ученичка е поддържала някакъв контакт с приятеля ѝ. Тя вижда тези чатове, каквото са си разменяли като информация, и взема решение, че ще пристигна да се саморазправя “, споделя учебният психолог Гергана Костова.

След багра седмокласничката е освидетелствана от правосъден доктор. „ Устата ѝ беше сцепена, рамото ѝ беше охлузено “, споделя майката на битото момиче.

И майката на потърпевшото момиче чува еднакъв отговор за повода на побоя от нападателната осмокласничка от Плевен.

„ И ги запитвам какво желаете, момичето ми дава отговор „ Тя за какво се занимава с моето гадже “. Дъщеря ми въобще не го познава това момче - с изключение на от обществените мрежи. Той я е последвал, тя му е приела поканата. Момчето е помолило щерка ми за привет и тя му е пратила привет - някаква ария “, споделя още майката.

Бащата на потърпевшото дете също е в потрес. „ Това, за едно момче да се бият две девойки - не е обикновено. Разбирам две момчета да се бият за едно момиче, само че две девойки за момче – освен това те не се познават “, споделя той пред бТВ.

В локалното учебно заведение също нямат пояснение. Казват, че макар непрекъснатите диалози с децата разрешаването  на спорове посредством експанзия не е изключение.

„ Другите възпитаници, които са набили нашето момиче, не са наши възпитаници, не живеят в Тръстеник и не учат в нашето учебно заведение. Ако има някаква опасност, би трябвало да потърсят, в случай че са у дома, родител, който е най-близо, в случай че се тормозят там нещо, да дойдат в учебно заведение, да ни потърсят, никой не връщаме, постоянно беседваме “, изяснява и Валентина Велкова, шеф на СУ „ Евлоги Георгиев “ в Тръстеник.

Недоумяват и за какво вместо да спрат насилието, децата го снимат и тиражират.

„ Да, те са снимали видеото, с цел да удостоверят, че има принуждение, без да си дават сметка, че по този метод ученичката ще бъде злепоставена и подложена на насмешки по-късно, а по какъв начин си обяснявате, че не желаят да оказват помощ, да ги разтърват, с отвращение да имат присъединяване, да носят отговорност “, изяснява Гергана Костова.

Пострадалата върви на учебно заведение, само че е под стрес. „ Стресирана е, боязън я е дори да върви на учебно заведение. Цял ден я вардя пред,  вместо да съм на работа, аз вардя щерка си “, споделя бащата на потърпевшото момиче.

Осмокласничката, показала принуждение, учи в плевенска гимназия. И досега нейни познати и симпатизанти не престават да изпращат закани и закани към потърпевшата. „ Че ще дойдат другата седмица, по-другата, да я пребиват, дано дойдат “, споделя бащата.

Потърпевшето семейство има намерение да заведе дело за побоя. За случая е известена и Агенцията за протекция на детето. С двете страни ще работят психолози.

 Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР