Седмият на прескок от Европейското първенство по спортна гимнастика в

...
Седмият на прескок от Европейското първенство по спортна гимнастика в
Коментари Харесай

Сменята съчетанията на Димитров за световното

Седмият на прескок от Европейското състезание по спортна гимнастика в Глазгоу Димитър Димитров ще се показа с два нови прескока и напълно ново комбиниране на земя на шампионата на планетата в Доха, който ще се организира от 25 октомври до 3 ноември.

“Митко тренира от дълго време прескоците, а съчетанието му на земя ще е с компликация от 6,6. В Глазгоу оценката му започваше от 6,3 за компликация, само че в третата серия позволи неточности. Ако беше изкарал до дъно, щеше да влезе във финала с трета оценка”, съобщи неговият треньор Александър Марков пред “Меридиан Мач”.

“Целта ни в Доха ще бъде оптимално предно класиране. Ако сме на 10-12 място ще бъде огромен триумф. За край да не говорим”, сподели още наставникът.

Марков е оптимист, че скоро ще имаме мъжки тим, който да може да е измежду най-хубавите в многобоя. Споменава имената на Светослав Ангелов, Исус и Христос Маринови, Йордан Александров, които съгласно него са покрай по-сериозна реализация.

“Имаше един вакуум от 7-8 години, в които се смени нашето потомство, а идващото не беше готово. Но сме на прав път. С поддръжка от федерацията, финансова непоклатимост и усърдна работа, нещата ще се случат. А идват и положителни младежи изпод. Опитвам се да приказвам с всеки, като със свое дете, да съм им другар, да им оказвам помощ, да ги стимулирам. Но е трудно… Понякога ми писва. Когато 2-3 месеца тренираш едно и също комбиниране и виждаш, че не става, поне се демотивираш, само че се стараем да лимитираме тези моменти. Като цяло всички са надъхани и работят с огромен заряд”, пресъздава атмосферата в залата персоналният треньор на Димитър Димитров.

Доволно от триумфа на Митко в Глазгоу са и шефовете на родната гимнастика Йордан Йовчев и Краси Дунев.

“Постоянно сме по отношение на тях. Говорим, гледаме, обсъждаме и най-малките елементи, дружно сменяме съчетания. Много се радват на постигнатото в Шотландия, защото от доста години не сме имали финалист на европейско състезание. Йовчев доста оказва помощ на Митко, изключително в съчетанията на земя. Когато има повече време, приказва с гимнастиците, дава им препоръки, показва… Определено още я може гимнастиката и по тази причина е и легенда”, приключва Марков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР