Седмица след като Специализираната прокуратура повдигна обвинения на русенските бизнесмени

...
Седмица след като Специализираната прокуратура повдигна обвинения на русенските бизнесмени
Коментари Харесай

Прокуратурата възложи на министъра на културата да провери колекцията на Фондация „Братя Бобокови

Седмица откакто Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на русенските предприемачи Атанас и Пламен Бобокови по аферата с рисковите боклуци, по предписание на Върховната административна прокуратура стартира инспекция на културни полезности, стопанисвани от фамилната им Фондация „ Братя Бобокови ".Проверката е предоставена на министъра на културата, прецизират от държавното обвиняване.

Проверката е по изявления в медиите, а Министерството на културата би трябвало да откри спазен ли е Законът за културното завещание и нормативните актове по използването му при идентификацията и регистрацията на сбирката антични предмети, стопанисвани и изложени в „ Нумизматичен музей “ - Русе от фондация „ Братя Бобокови ".

Проверката ще обяснява произхода, методите на придобиване, идентифициране и вписване на културните полезности, прецизират от държавното обвиняване.

Братя Бобокови имат една от най-богатите частни сбирки с антични монети. Преди години фамилната им фондация закупи постройката на някогашната Музикална гимназия в Русе, а проектите им бяха да изложат там неповторимите си монети.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР