Седмица преди старта на предизборната кампания пет български професионални организации

...
Седмица преди старта на предизборната кампания пет български професионални организации
Коментари Харесай

PR организации с декларация срещу използването на интернет тролове в кампаниите

Седмица преди старта на предизборната акция пет български професионални организации в областта на PR и връзките излязоха с обща декларация против потреблението на интернет тролове в акциите. Тя е ориентирана към политическите сили, медиите и админите на страници и групи в обществените мрежи.

Ние, експертите в областта на връзките, членуващи в PR организациите Българско сдружение за връзки с обществеността (БДВО), Българска асоциация на PR организациите (БАПРА), Асоциация на експертите по връзки в общините (АСКО), Дружество на PR експертите към Съюз на българските журналисти, Българска академична асоциация по връзки (БААК) и организации и самостоятелни експерти в PR, водени от желанието постоянно  да работим за чиста осведомителна среда  и за благоприятни условия за свободен избор на жителите в България и съобразявайки се с етичните правила и полезности, признати в Етичен кодекс и професионални правила на обединената информационна общественост в България (Софийска харта за етични
комуникации), заявяваме следното:

Категорично разгласяваме потреблението на платени или предизвикани коментатори в обществените мрежи и онлайн медиите, известни като " интернет тролове ", з а неетично и нездравословно.  Разграничаваме се от използването на такава процедура и още един път заявяваме, че няма да ги използваме в политически или други акции.

Пандемията сложи обществото ни пред тестване, регистрират се и  фрапантни спадове към доверието в източниците на информация.  Истинността на информацията в общественото пространство е един от главните стълбове, на които да се опрем при превъзмогването на рецесията. Затова се противопоставяме на практиката на основаване и разпространяване на подправени вести (fake news) и одобряваме, че това въздейства отрицателно върху обществото ни и основава тревога и неустановеност у жителите.
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР