Седмица до предсрочния парламентарен вот пред bTV министърът на вътрешните

...
Седмица до предсрочния парламентарен вот пред bTV министърът на вътрешните
Коментари Харесай

След репортаж на bTV: Има ли продажба и покупка на гласове в Девин?


Седмица до предварителния парламентарен избор пред bTV министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев регистрира пет пъти повече сигнали за пазаруване на гласове от изборите през ноември и нови схеми за търговия.

В Девин полицията ревизира дали 180 персонални карти, които през вчерашния ден мъж разпиля пред bTV, са подготовка за изборна корист.

В едно учебно заведение в Девин е секцията, в която по адресна регистрация гласоподават жителите на ромската махала. Именно те влязоха в полезрението на институциите, откакто огромна част от персоналните им карти се оказаха в торбичка на един човек. До 48 часа полицията ще би трябвало да каже дали се върти изборна търговия в махалата.



180 персонални карти изсипа в ефира на bTV Боян Бадев, за което, към този момент е разпитан в полицията.

“Tези персонални карти, дето ги показахме. Това е за подписка, това няма нищо общо с политиката, ние не разбираме ”, сподели той.

Подписката е против фамилия Кирови, от които пристигна и подозрението, че картите са събрани за изборите.

Пред bTV министърът на вътрешните работи изрази терзание. “За мен не е обикновено да се събират персонални карти. Прокуратурата се е самосезирала по случая, за момента не се удостоверява това да е обвързвано с изборите. Разбира се следствието по случая продължава, би трябвало да се откри истината. Притеснително е да са събират персонални карти пред изборите в такива количества ”, сподели той.

Демерджиев регистрира, че са формирани общо 54 досъдебни производства за платен избор. В разследваните схеми, водещ е корпоративният избор, който към този момент измества даването на пари на ръка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР