Седмичен бюлетин – 03.02.2023от - 05.02.2023, 12:009Народно събрание48-то Народно събрание

...
Седмичен бюлетин – 03.02.2023от - 05.02.2023, 12:009Народно събрание48-то Народно събрание
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин – 03.02.2023

Седмичен бюлетин – 03.02.2023от - 05.02.2023, 12:009  Народно заседание Народно събрание48-то Народно заседание остана в историята. С какво ще го запомним?
48-то Народно заседание (XLVIII НС) бе образувано след резултатите от предварителните парламентарни избори в България, извършени на 2 октомври 2022 година. За четири месеца работа депутатите съумяха да одобряват няколко извънредно значими за страната ни закона, само че не се оправиха с фундаментални проблеми.

Силно фрагментиран, съставът на Народното събрание включваше седем парламентарни обединения – ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната “, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Демократична България, „ Възраждане “ и „ Български напредък “. С кои дейности (или бездействия) ще запомним 48-я парламент?

 
 Хърватия - ЕС- знаме Хърватия съумя с еврото. Ще успеем ли и ние?
Близо четвърт милион евро са наложените от страната санкции за далавера в Хърватия единствено за седмица. Това е резултат от безапелационните дейности на властта в Загреб против търговци и производители, против компании, които, в нарушаване на настоящия предпазен закон, си разрешават голословно повдигане на цените на артикули и услуги, помпане на инфлация, употребявайки подмолно въвеждането на еврото в Хърватия. Защитният техен закон, надлежно на проекта за подмяна на куната с евро, бе признат там през май предходната година.

 
 Иван Николов Снимка: БГНЕСИван Николов за ДЕБАТИ: Аз съм срещу бабаитски национализъм посред Скопие. Там ненавиждат България
Какви са връзките сред България и Северна Македония в момента; неточност ли беше ветото, наложено от държавното управление на Борисов, рационално ли е настояването за признание на българското малцинство и би трябвало ли българите да бойкотират честванията на Гоце Делчев в Скопие – вижте в специфичното изявление на основния редактор на списание „ България-Македония ” Иван Николов за ДЕБАТИ.БГ.

 
 Христо Иванов и Кирил Петков На фотографията: Христо Иванов и Кирил Петков/Източник БТАКакво знаем за новата коалиция сред Политическа партия и Демократична България и може ли тя да промени резултата?
На следващите предварителни избори на 2 април ще има сигурно едно ново нещо – това е предстоящото общо явяване на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Националните препоръки и на трите партии в обединението „ Демократична България “ (ДБ)- „ Да, България “, ДСБ и „ Зелено придвижване “, дадоха на своите управления картбланш за договаряния за взаимни дейности с „ Продължаваме промяната “ (ПП) за парламентарните и локалните избори тази година. Досега двете обединения се явяваха поотделно. Какво знаем до момента за новата коалиция и дали тя може да промени резултата? Анализ на Десислава Димитрова.

 
 Севджан Рамадан Севджан РамаданСевджан, която научи 170 деца на национални песни
На 10 година през школата на Севджан Рамадан в Асеновград са минали 170 деца, които са се обучавали на национално пеене. Много от тях са траяли да се занимават с изпълнителско изкуство и са се осъществили сполучливо. Любовта към българския фолклор Севджан предава и на учениците си в пловдивското музикално учебно заведение.

Само на 34 година, Севджан има зад тила си многочислени триумфи.

 

 

Проследете посредством ДЕБАТИ.БГ най-важните събития и най-важните мнения
за миналата седмица непосредствено в електронната ви поща.
Абонирайте се за нашия безвъзмезден седмичен бюлетин,
с цел да ви го изпращаме всеки петък.

E-mail Адрес*

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР