Седми фестивал на динята подготвят във великотърновското село Никюп. Това

...
Седми фестивал на динята подготвят във великотърновското село Никюп. Това
Коментари Харесай

Динената фиеста ще се проведе в село Никюп

Седми фестивал на динята приготвят във великотърновското село Никюп. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от кметството.
Динената фиеста се е утвърдила като обичаен празник за селото през летните месеци. Тази година тя ще се състои на 4 август, от 19.00 часа. Специален посетител на празника ще е фолклорният реализатор Юри Крумов. Участие в музикалната стратегия ще вземат още Танцов клуб „ Ресенски япрак “ с началник Галина Бартолова, Танцов клуб „ Боляри “ при Сдружение „ Активни Боляри “ с ръководители Галина Бартолова и Ана Лалева, и Танцов клуб „ Надежда: с началник Николай Събев. Паралелно с музикалната стратегия са планувани разнообразни игри и занимания.
Посетителите ще имат опция да видят карвинг демонстрации и Бодиарт, както и да се включат в шествие с динени фенери. Както всяка година ще бъдат проведени и съревнование – по надяждане с любеница, по търкаляне на любеница, отгатни тежестта на динята, познай цвета на динята и боулинг с любеница.
Традиционно фестивалът събира огромен брой посетители от цялата страна. Интерес провокират нетрадиционните надпревари, както и концертната стратегия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР