Седемте почивни дни около Пролетния фестивал бяха първата по-дълга ваканция

...
Седемте почивни дни около Пролетния фестивал бяха първата по-дълга ваканция
Коментари Харесай

Броят на изходящите пътувания в Китай подновява надеждите за глобално икономическо възстановяване

Седемте почивни дни към Пролетния фестивал бяха първата по-дълга почивка след отварянето на страната за трансгранични пътувания. Поръчките за изходящи пътувания означават тригодишен връх – нарастване от 640% на годишна база, демонстрират данни на онлайн туристическата организация Trip.com Group. Резервациите за хотели и трансгранични полети в чужбина са се нараснали повече от четири пъти за същия интервал.

" По време на Пролетния фестивал тази година светът видя един витален и сияен Китай ", съобщи говорителката на китайското Министерство на външните работи Мао Нин на скорошна конференция.

Според Trip.com Банкок, Сингапур, Куала Лумпур, Чианг Май, Манила и Бали са се трансформирали в най-популярните дестинации за китайските туристи за пътешестване в чужбина по време на Пролетния фестивал, всички от които са дестинации в Югоизточна Азия.

В допълнение към изходящия туризъм, вътрешното ползване в страната също означи голямо нарастване. По време на празника са регистрирани над 300 милиона вътрешни пътувания за туризъм.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР