Седемте най-развити икономически страни в света днес се договориха за

...
Седемте най-развити икономически страни в света днес се договориха за
Коментари Харесай

Г-7 отпуска на Украйна 18,4 милиарда долара

Седемте най-развити стопански страни в света през днешния ден се договориха за 18,4 милиарда $, с които да оказват помощ на Украйна да посреща разноските си през идващите месеци и обявиха, че са подготвени да поддържат Киев по време на войната му с Русия и да създадат повече, в случай че е належащо, демонстрира планът на официално съобщение, заяви Ройтерс.

" През 2022 година сме мобилизирали 18,4 милиарда $ за бюджетна поддръжка, в това число 9,2 милиарда $ от наскоро поетите отговорности ", се споделя в плана на официално съобщение, забелязан от Ройтерс.

" Ние ще продължим да поддържаме Украйна през цялата тази война и по-късно и сме подготвени да създадем повече, в случай че е належащо ", се споделя в него.

По-рано през днешния ден немският министър на финансите Кристиан Линднер съобщи, че Германия ще даде на Украйна 1 милиарда евро, а Япония даде обещание да удвои помощта си за Украйна до 600 млн. $, с които страната да покрива краткосрочните си потребности.

Украйна пресмята, че се нуждае от към 5 милиарда $ на месец, с цел да поддържа заплатите на държавните чиновници и работата на администрацията макар ежедневните опустошения, причинявани от Русия.

Войната промени обстановката за западните сили, принуждавайки ги да премислят десетилетните си връзки с Русия освен във връзка с сигурността, само че също по този начин и във връзка с енергетиката, храните и международните доставки от микрочипове до редкоземни метали.

В по-широк проект политиците от Г-7 се борят с въпроса по какъв начин да овладеят инфлацията и да усилят глобите върху Русия, без да се провокира криза.

Вчера Европейската комисия предложи да се сътвори фонд с неизяснен размер за безплатни средства и заеми за Украйна, с цел да има средства за следвоенното възобновяване на страната.

От Г-7 обявиха, че поддържат самодейността, само че не показаха никакви детайлности.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР