Седемнайстият в класирането Вердер (Бремен), чийто помощник треньор е българинът

...
Седемнайстият в класирането Вердер (Бремен), чийто помощник треньор е българинът
Коментари Харесай

17-ите Илия Груев и Вердер прекъснаха серия от седем мача без успех срещу седмия

Седемнайстият в класирането Вердер (Бремен), чийто асистент треньор е българинът Илия Груев, взе значима победа в гостуването си на седмия Фрайбург с 1:0 и съумя да прекъсне серията си от седем срещи без победа. Голът за гостите означи Леонардо Битенкурт още в 19-ата минута.

Гостите започнаха по-активно самия дуел и изглеждаха като по-опасния от двата тима. Първата заплаха пристигна в седмата минута на сметката на Вердер, които проведоха добра офанзива от ляво на вратаря, центрирането бе избито от бранител, само че топката попадна в краката на Дейви Клаасен на границата на наказателното поле, само че той насочи слаб удар в ръцете на Александер Шволов.

Десет минути по-късно играчите на в бяло в тази среща съумяха да открият резултата. Топката попадна до самата тъчлиния от дясно, след което Клаасен съумя със мощен шут да я отпрати към свободния малко пред дъгата Леонардо Битенкурт, той пое добре, напредна и я прати около ръката на вратаря Шволов в мрежата.

От Фрайбург дадоха отговор с удар с глава на Мануел Гулде, само че той попадна право в ръцете на Иржи Павленка. Две минути по-късно опит за пас мина около двама от бранителите на Вердер, които не се ориентираха добре и бе на път да попадне в Лукас Хьолер, само че в последният миг бе изчистена от защитник.

След почивката играчите на Фрайбург доближиха до първото си положително състояние едвам в 61-ата минута, когато Николас Хофлер стреля отвън наказателното поле една избита топка, само че вратаря се намеси чудесно и мазета. В 88-ата минута Филип Барграфеде от Вердер бе изпъден, откакто извърши нарушаване на границата на наказателното си поле, с цел да предотврати навлизане на Лукас Хьолер.

От последвалото осъществяване на нарушаването се сътвори блъсканица в наказателното поле, състезател на домакините нацели гредата, а Мануел Гулде изравни с добавката. Попадението обаче бе анулирано единствено минута по-късно, защото Нилс Петерсен е бил в засада откри рефера след разглеждане с ВАР.

До края домакините постановиха блокада на вратата защитавана от Иржи Павленка, само че не съумяха да преодолеят самоотвержената защита на останалите с човек по-малко посетители от Вердер, който в последна сметка съумяха да пресечен отрицателната си серия и да вземат значими три точки в битката си за оцеляване.

СТАТИСТИКА!

КЛАСИРАНЕ!
Бундеслига 27 кръг, събота 23 май  Фрайбург 0:1краен резулат  Вердер Бремен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР