Седемнадесет души са пострадали при верижна катастрофа в Турция, станала

...
Седемнадесет души са пострадали при верижна катастрофа в Турция, станала
Коментари Харесай

17 души са пострадали при тежка верижна катастрофа в Турция

Седемнадесет души са потърпевши при верижна злополука в Турция, станала в сектора на автомагистралата Сапанджа в северозападната провинция Сакария, заяви в. „ Сабах “.

В злополуката са взели участие микробуси, леки и товарни коли, които са се движили по сектор от пътя, водещ към столицата Анкара. На място са изпратени коли за спешна помощ, противопожарни и полицейски екипи. Магистралата беше затворена за придвижване към Анкара за към час, преди екипите да отстранен отломките, оставени от транспортните средства, взели участие в злополуката, а ранените бяха откарани в околните лечебни заведения.

Турция в миналото беше известна с огромните жертви при пътнотранспортни катастрофи, нещо, за което бяха упреквани както безразсъдните водачи, по този начин и неприятните пътни условия. Пътната инфраструктура се усъвършенства доста през последното десетилетие с построяването на разграничени платна в двете направления на автомагистрали с повече ленти.

Страната продължава да подхваща няколко стъпки а сигурност на придвижването. Въпреки това жертвите към момента са чести, въпреки и по-малко. Миналата година 4866 души починаха при над 983 000 пътно-транспортни катастрофи, макар че броят на пътнотранспортните катастрофи е намалял с над 15% по отношение на 2019 година


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР