Седемкратният участник в Мача на звездите в Националната баскетболна асоциация

...
Седемкратният участник в Мача на звездите в Националната баскетболна асоциация
Коментари Харесай

ЛаМаркъс Олдридж прекрати кариерата си

Седемкратният участник в " Мача на звездите " в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада ЛаМаркъс Олдридж разгласи публично, че приключва кариерата си.

37-годишното тежко крило игра за последно за тима на Бруклин Нетс през сезон 2021/22, като в него той мина котата от 20 000 точки в кариерата си. За Олдридж това бе краткосрочно завръщане към баскетбола, защото на 15 април 2021 година той за пръв път разгласи отдръпването си от играта поради проблеми със сърцето.

В последния си сезон в НБА определеният под номер 2 през 2006 година в драфта баскетболист записа по 12,9 точки и 5,5 битки на сметката си.

" Както споделя Том Брейди, имаш право единствено на едно огромно, прочувствено пенсиониране. Така че в резюме признателен съм за всички мемоари, на фамилията ми и на всички другари, които срещнах през годините в НБА. Това бе едно необикновено пътешестване и аз се любувах на всяка минута от него ", написа в профила си в Туитър баскетболистът.

В кариерата си, която мина и през тимовете на Портланд Трейл Блейзърс и Сан Антонио Спърс, Олдридж изигра 1076 мача, 997 от които като титуляр, в които записа по 19,1 точки и 8,1 битки приблизително на мач.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР