Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви пред

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви пред
Коментари Харесай

Хамилтън се оплака от позицията си в кокпита на W14

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън съобщи пред медиите в Австралия, че неговата позиция в кокпита на W14 е една от аргументите той да изпитва усложнения с ръководството на болида на Мерцедес.

По думите на британеца той седи прекомерно покрай предната ос на автомобила на „ Черните стрели “, което не му разрешава на усеща вярно държанието на задните гуми.

„ Ако погледнете в предишното ще видите, че аз постоянно съм предпочитал кола, която да презавива. Не знам дали хората знаят това, само че ние стоим по-близо до предните гуми по отношение на другите водачи. Нашият кокпит е прекомерно покрай предницата.

„ Когато караме ние все едно седим върху предните гуми, а това е едно от най-гадните чувства, които можеш да имаш. Това в действителност трансформира твоето чувство за държанието на колата и какво прави тя в даден миг. Тя става по-трудна за предугаждане спрямо когато седиш по-назад. Аз в действителност изпитвам усложнения с това “, изясни британецът преди началото на уикенда в Мелбърн.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg