Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще стартира

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще стартира
Коментари Харесай

След драма в края: Хамилтън с полпозишън в Саудитска Арабия

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън ще започва от първа позиция в утрешното дебютно Гран При на Саудитска Арабия. Той записа най-бърза обиколка на пистата " Джеда " с резултат 1.27,511 мин. На второ място, с време 1.27,622, се класира неговият съотборник Валтери Ботас, за който това е предпоследно съревнование за тима на " Мерцедес ". Трети, с 0,142 разлика, остана водачът на " Ред Бул " Макс Верстапен.

" Това е сложна и технична писта. Впечатляващо е какво са постигнали тук. Феноменално трасе! Имахме проблеми със загряването на гумите. Работихме доста интензивно. Изпитахме известни компликации в третата подготовка. Тази писта е по-подходяща за " Ред Бул ", разяснява Люис Хамилтън след края на квалификационната сесия.

A dramatic ending to qualifying in Jeddah!

Max Verstappen hits the barriers on his final flying lap

Leaving him in P3 - with title rival Lewis Hamilton taking pole!
— Formula 1 (@F1)

Неговият съперник за купата Макс Верстапен поддържаше доста по-бързо движение, само че в последната обиколка на третата част от квалификацията водачът на " Ред Бул " се удари в една от защитните стени в бранш 3 и трябваше да се задоволи с третата позиция.

" Не съумях да схвана какво тъкмо стана. Блокираха колелата, пробвах се да задържа болида на пистата, само че със задницата закачих стената и трябваше да спра. Неприятен случай. Да забележим какво ще стане на следващия ден. ", съобщи след последната си обиколка Макс Верстапен.

Снимка: Getty Images

И двамата стартираха третата част от квалификацията с меки гуми, като по отношение на Верстапен, Хамилтън губеше в първи бранш. Почти през цялата сесия водачите на " Мерцедес " се оплакваха от липса на сцепление.

Освен интригата за купата при водачите, където разликата сред Верстапен и Хамилтън е 7 точки, купата при конструктурите също към момента не е решена. " Мерцедес " води пред " Ред Бул " с едвам 5 точки в класирането при тимовете.

QUALIFYING CLASSIFICATION

It's a front row lockout for on Sunday's starting grid in Jeddah
— Formula 1 (@F1)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР