Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се включи

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се включи
Коментари Харесай

Хамилтън: Титлата за 2021 щеше да се реши другояче, ако бяхме похарчили още 300 000

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън се включи в полемиките по отношение на спазването на тавана на бюджетите в границите на сезон 2021. Както е известно миналогодишната акция бе първата в историята на спорта, в която отборите имаха ограничаване на своите бюджети. В случая то бе 145 милиона $, а през тази година то е 140 милиона.

По време на уикенда за Гран При на Сингапур предходната седмица се появиха спекулации, че два от тимовете на стартовата решетка не са съумели да се поберат в границите на тези 145 милиона. Според информацията на Gazzetta dello Sport и Auto Motor und Sport това са екипите на Ред Бул и Астън Мартин.
 Ред Бул и Астън Мартин надвишили тавана на бюджетите през 2021 година? Ред Бул и Астън Мартин надвишили тавана на бюджетите през 2021 година?
Именно водачът на Ред Бул Макс Верстапен победи Хамилтън в разногласието за купата през предходната година, а съгласно британеца това се е дължало на многото усъвършенствания, които „ Биковете “ са имали във втората половина на сезона. По думите на водача на Мерцедес, в случай че „ Сребърните стрели “ са били похарчили с 300 хиляди $ повече, развоята на борбата за купата е щял да бъде различен.
 ФИА афишира в понеделник решението си за тавана на бюджетите ФИА афишира в понеделник решението си за тавана на бюджетите
„ Помня предходната година, нашият финален ъпгрейд беше на „ Силвърстоун “ и за благополучие той беше добър и ни разреши да се борим. Ред Бул обаче имаха нови част съвсем всеки уикенд. Мисля, те имаха още четири ъпгрейда след нашия финален.

„ Ако бяхме изхарчили с 300 000 повече за нов под или ново крило развоята на шампионата щеше да бъде различен. Искренно се надявам да няма нарушавания на тавана на бюджетите “, съобщи Хамилтън пред Sky Sports F1 в навечерието на уикенда за Гран При на Япония.
 Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин? Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин?
Както е известно британецът загуби борбата за купата през предходната година след много противоречивия рестарт в последната обиколка на Гран При на Абу Даби. Тогава той изцяло контролираше развоя на събитията на „ Яс Марина “ и бе на път да завоюва своето осмо отличие, преди този рестарт, който разреши на Макс Верстапен да го нападна и изпревари със свежите си меки гуми още в петия завой.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР