Седемгодишният Адам Мичъл от Шотландия е бил щастливо дете, докато

...
Седемгодишният Адам Мичъл от Шотландия е бил щастливо дете, докато
Коментари Харесай

Майка разказва през сълзи: Кърлеж ухапа детето ми, парализира го и увреди мозъка му

Седемгодишният Адам Мичъл от Шотландия е бил щастливо дете, до момента в който през април предходната година не бил ухапан от кърлеж. Лаймската болест разрушила част от мозъка на Адам. Той получил амнезия и изгубил способността си да приказва. Момчето също по този начин е отчасти парализирано, написа в. " Сън ".

В предишното Адам обичал дейните игри, да спортува, прекарвал огромна част от свободното си време със своите другари и доста обичал да се майтапи. Но няколко седмици след съдбовното захапване всичко радикално се трансформирало. " Момчето стартира да получава страшни пристъпи на нервност, той се въргаляше по пода, викаше, плачеше. Той стартира да атакува дребния си брат. А връщайки се от учебно заведение, той просто се просваше на дивана и лежеше там с часове, изцяло изстрадал ", споделя майка му Ейми.
 Фото: The Sun

Момчето изгубило апетита си: преди ухапването то си хапвало всичко, което му готвила мама. След случая обаче той единствено си ровил в чинията. В началото на май Адам почнал да подвига температура, нараснали му се лимфните възли по шията, получил обрив. Майка му незабавно го завела на доктор. " Заведох го на доктор, само че той беше толкоз слаб, че единствено сподели: Майко, апелирам те, върни ме вкъщи, с цел да си легна ", споделя Ейми.
 Фото: The Sun

Лекарят предписал на момчето парацетамол, само че положението на момчето траяло да се утежнява. В края на май майка му получила извънредно позвъняване от учебното заведение на детето. На Ейми съобщили, че лицето на Адам е на половина парализирано. " Веднага хукнахме натам. Пристигайки, видяхме, че лявата страна на лицето му е парализирана. Той беше доста трагичен. Веднага го прибрахме вкъщи. Той просто влезе и се скри под одеялото ", спомня си майка му.

 Фото: The Sun

Родителите тогава незабавно отвели Адам в болничното заведение, където на детето била сложена диагнозата парализа на Бел. Взели му кръв за проучвания и го изпратили назад вкъщи. Седмица по-късно положението на момчето се влошило още повече. Лицето му напълно се парализирало. Тогава пристигнали и резултатите от анализите. Адам страдал от Лаймска болест. " Беше му направена пункция. Стана ясно, че инфекцията към този момент е поразила централната му нервна система. Откриха му и бактериален менингит, провокиран от Лаймската болест ", споделя Ейми.
 Фото: The Sun

Лекарите тогава предписали антибиотици на Адам, които трябвало да му бъдат вкарвани посредством система. Три седмици по-късно момчето почнало да се усеща по-добре. След няколко месеца чувството в лицето му почнало да се завръща. Момчето още веднъж можело да приказва. Адам обаче по този начин и не съумял да се възвърне напълно от заболяването. Мозъкът му бил необратимо повреден. " Той към този момент не е това малко момче, което беше в предишното. Болестта повреди мозъка му. Чувствам, че аз съм отговорна ", споделя майка му.

Ейми приканва другите родители деликатно да следят децата си след захапване от кърлежи, с цел да виждат и стартират да лекуват Лаймската болест още при първите ѝ признаци.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР