Седемдесет служители в дипломатическите мисии на Русия у напуснаха България.

...
Седемдесет служители в дипломатическите мисии на Русия у напуснаха България.
Коментари Харесай

Близо 200 руски граждани напуснаха България

Седемдесет чиновници в дипломатическите задачи на Русия у напуснаха България. С тях отпътуваха и фамилиите им, като по този начин общо напусналите страната станаха към 200 души.

Около 13 часа двa държавни съветски самолета кацнаха на столичното летище. В същия час стартира и извозването на съветските жители от посолството. Те пристигнаха на столичното летище с рейс на четири групи. Други бяха докарани с микробуси и коли.

Някои от съветските жители бяха с домашните си любимци. Едно от младите девойки носеше възглавницата си, различен мъж беше с тениска с лика на Владимир Путин.

Повечето отхвърлиха да приказват с медиите. Единици дадоха отговор, че са “благодарни на държавното управление на България”, че към този момент не работят в посолството в София.

Сред отпътувалите за Москва бе и пълномощният министър на Руската федерация у нас Филип Воскресенски. Пред медиите той съобщи, че потегля с признателност към България и българите, които “ни поддържаха за времето, в което работихме. Това са хората, с които поддържаме връзка дълги години”.

Нито един от тези, които бяха експулсирани, не е работил против България, а за насърчаване на връзките сред двете страни. Тези дейности по експулсиране са противозаконни и без съображение, сподели Воскресенски. Той уточни, че измежду заминаващите са генералните консули в Русе и Варна, хора по поддръжката на посолството в София.

А въпросът дали задачата в столицата ни ще бъде закрита, ще реши президентът на Руската федерацията, уточни още Воскресенски.

Двата самолета с съветски жители са планувани с полети до московското летище Внуково. Отпътуването се забави повече от два часа.

През цялото време на летището имаше засилена полицейска защита.

.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР