Седем седмици от началото на войната в Украйна две трети

...
Седем седмици от началото на войната в Украйна две трети
Коментари Харесай

Украйна очаква ескалация на боевете в Донбас, Русия загуби флагман - акценти от седмицата по света

Седем седмици от началото на войната в Украйна две трети от украинските деца към този момент са бежанци. По данни на Организация на обединените нации близо 5 милиона деца са напуснали домовете си. 11 милиона души са вътрешно разселени или са избягали от страната.

Главният прокурор на Международния углавен съд Карим Кан, който посети киевското предградие Буча, съобщи, че Украйна е място на престъпление.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън дефинира протичащото се в Украйна като геноцид.

Украйна се приготвя за ескалация на съветската атака в източния район Донбас.

Зеленски съобщи, че страната му не разполага с нужните оръжия, с цел да избави Мариупол и Вашингтон разгласи спомагателна военна помощ за Украйна в размер на 800 милиона $.

Русия предизвести, че ще има " непредвидими последици ", в случай че Вашингтон и НАТО не престават да въоръжават Украйна.

Руските военни се заканиха да засилят ракетните офанзиви против Киев, ден след потъването на ракетният крайцер " Москва ".

Флагманът на съветския черноморски флот беше мощно развален, като версиите за станалото се разминават. Москва споделя, че на него е избухнал пожар, а Киев заяви, че е бил изумен от ракети " Нептун ".

Целия преглед на интернационалните събития от седмицата може да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР